Θα καταφέρει η HIG Capital τη «μεγάλη συγκέντρωση» σε μεταφορές – logistics; To metaforespress.gr αποκαλύπτει

Όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι και σε εθνικό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών και logistics.

Του Φώτη Φωτεινού

Αναμφισβήτητα οι εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics συγκαταλέγονται στους κλάδους της οικονομίας που ξεχωρίζουν από την περίοδο της πανδημίας.

Οι σύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι που διαθέτουν αυτοματισμούς, αλλά και οι μεταφορικές εταιρείες που διακρίνονται για την αξιοπιστία των υπηρεσιών

τους (ακρίβεια στις παραδόσεις, ευελιξία στις δρομολογήσεις) γνωρίζουν αξιοσημείωτη ζήτηση, με εταιρείες real estate, αλλά και funds να εστιάζουν στον συγκεκριμένο κλάδο.

Και στην Ελλάδα, τα παραδείγματα είναι πολλά, με πιο πρόσφατο, τη διαφαινόμενη εξαγορά του 49% της Seagull από την EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη.

Στον εξεταζόμενο κλάδο, έχουν προηγηθεί κι άλλες σημαντικές συμφωνίες, όπως η απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της MAKIOS Logistics από την HIG Capital, η εξαγορά του 80% της SARMED Warehouses από την BriQ Properties και η εξεταζόμενη απορρόφηση της ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ από την Foodlink.

Η HIG Capital στοχεύει στη «μεγάλη συγκέντρωση» στα logistics

Η HIG Capital, από το 2021 που εισήλθε στην αγορά των logistics, μέσω της εξαγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού της MAKIOS Logistics, εμφανίζεται ως η εταιρεία που θα συγκεντρώσει αρκετές εταιρείες του κλάδου, επιτυγχάνοντας μια «μεγάλη συνένωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της δραστηριότητας των αποθηκών – ψυγείων της εταιρείας Olympias και βρίσκεται σε προχωρημένες έως και ολοκληρωμένες συζητήσεις με μία ακόμη μεταφορική εταιρεία.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, φαίνεται ότι βολιδοσκοπεί και 3 – 4 εταιρείες διεθνών μεταφορών / διαμεταφορικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον Πειραιά.  

Η HIG Capital, όπως όλα δείχνουν, θα εντείνει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία μιας «μεγάλης οντότητας» στα logistics και τις εμπορευματικές μεταφορές της Ελλάδας, μέσω και της δημιουργίας σύγχρονων αποθηκευτικών χώρων στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει τη λειτουργία ενός σύγχρονου logistics center 100.000 τ.μ. στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδας, ενώ αποθήκες 20.000 τ.μ. σχεδιάζει να κατασκευάσει και η MAKIOS Logistics στον Ασπρόπυργο.

The post Θα καταφέρει η HIG Capital τη «μεγάλη συγκέντρωση» σε μεταφορές – logistics; To metaforespress.gr αποκαλύπτει appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα