Συνάντηση του Εκτελεστικού Διευθυντή EASA με τον Διοικητή Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Πολιτική Αεροπορία (EASA), Patrick Ky επισκέφθηκε την Τετάρτη, 9 Ιουνίου τον Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), Χρήστο Τσίτουρα, στα γραφεία της ΑΠΑ στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η σημαντική αυτή επίσκεψη του πλέον αρμόδιου Ευρωπαίου αξιωματούχου για την ασφάλεια στην Πολιτική Αεροπορία στη γηραιά ήπειρο έγινε, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος από κοντά την πρόοδο

των εργασιών, αναφορικά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΑΠΑ, σύμφωνα με τον νόμο 4757/2020, όπως αναφέρει η ΑΠΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Έγινε γνωριμία με την ομάδα εργασίας που ήδη εργάζεται στο μεταβατικό διάστημα έως την επίσημη λειτουργία της Αρχής και ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο υψηλόβαθμων στελεχών για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα, όπου διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση θέσεων.

Executive Director of #EASA, Patrick Ky, met with Kostas Karamanlis, Minister of Infrastructure & Transport and Christos Tsitouras, Governor of HCAA, to discuss the recent efforts in establishing the new Hellenic Civil Aviation Authority. #aviationsafety #Strongertogether pic.twitter.com/12OhrJThJe

— EASA (@EASA) June 10, 2021

Ο κ. Ky εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του προς τον κ. Τσίτουρα για την πρόσφατη προκήρυξη για την κάλυψη των οργανικών θέσεων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, όσο και για τις υπόλοιπες ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Τσίτουρα για την πλήρη υποστήριξη της EASA προς την Αρχή, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τσίτουρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημαντική συμβολή της EASA από την έναρξη του εγχειρήματος δημιουργίας του νέου φορέα της ΑΠΑ έως και σήμερα, ευχαριστώντας για αυτό τον κ. Ky, διαβεβαίωσε δε τον ισχυρό άνδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ότι ο κύριος στρατηγικός στόχος της νέας Διοίκησης θα είναι η λειτουργία της ΑΠΑ στα πρότυπα της EASA.

Κλείνοντας, ο κ. Ky ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη μετά τη λειτουργία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, για να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς τα νέα μέλη της Διοίκησης καθώς και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Αρχής, αλλά και για να επιβεβαιώσει ότι ο νέος φορέας λειτουργεί πλέον στα πρότυπα των προηγμένων ευρωπαϊκών Αρχών.

The post Συνάντηση του Εκτελεστικού Διευθυντή EASA με τον Διοικητή Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα