Στο στάδιο της προμελέτης το εκπαιδευτικό κέντρο της Aegean Airlines. Έως το Νοέμβριο ο τελικός προϋπολογισμός

Στο στάδιο της προμελέτης βρίσκεται το εκπαιδευτικό κέντρο της Aegean Airlines, ενώ έως τον Νοέμβριο αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός του.

Η αεροπορική έχει εκκινήσει τις αρχικές διαδικασίες για την κατασκευή του εκπαιδευτικού κέντρου, επιφάνειας 12.000 τ.μ. και εκτιμώμενης συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ.

Το κέντρο θα κατασκευαστεί

στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 – 24 μήνες.

Σύμφωνα με την αεροπορική, θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και εξομοιωτές πτήσεων, καλύπτοντας όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού του oμίλου της Aegean.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος 100 υποτροφιών εκπαίδευσης υποψηφίων πιλότων για την απόκτηση του επαγγελματικού πτυχίου πολιτικής αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC).

Το πρόγραμμα, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, προσφέρει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της πλήρους εκπαίδευσης 100 πιλότων και απόκτησης των αναγκαίων προσόντων για την απορρόφησή τους στο δυναμικό του ομίλου της Aegean, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

«Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η Aegean θέλει να βοηθήσει τους νέους και τις νέες, που ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι, καλύπτοντας πάνω από το 50% της αξίας των διδάκτρων.

Μια υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, αν σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 75.000 ευρώ», είχε αναφέρει πρόσφατα η εταιρεία.

Σύμφωνα με αεροπορικούς αναλυτές, η εταιρεία, με τις ανωτέρω ενέργειες, προχωρά στην καθετοποίηση των υπηρεσιών της, κάτι το οποίο μένει να διαφανεί, εάν στεφθεί από επιτυχία, όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και οικονομικό.

The post Στο στάδιο της προμελέτης το εκπαιδευτικό κέντρο της Aegean Airlines. Έως το Νοέμβριο ο τελικός προϋπολογισμός appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα