Στο 15% – 20% η τουριστική κίνηση Ιουλίου. Από τα 1,3 εκατ. τουρίστες, οι 400 είχαν κορωνοϊό

Στο 15% – 20% ανήλθε η τουριστική κίνηση Ιουλίου, από τα 1,3 εκατ. τουρίστες, οι 400 είχαν κορωνοϊό. Tα ανωτέρω υποστήριξε, σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Από 1,3 εκατ. τουρίστες, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας μέσα στον Ιούλιο, τα κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε μόλις 400», είπε ο κ. Θεοχάρης.

Ακολούθως, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «ο Ιούλιος ήταν ένας αναγνωριστικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό. Κλείσαμε με ποσοστό 15% με 20% της αντίστοιχης περσινής τουριστικής κίνησης. Είμαι βέβαιος ότι

ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος από τον Ιούλιο».

Σε σχέση με την επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία, ο κ. Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε ότι «η κατάσταση με την πληρότητα είναι δυναμική και αναθεωρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το ίδιο ισχύει επίσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία αναπροσαρμόζουμε αναλόγως των εξελίξεων».

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, οι προσπάθειες ελέγχου της διασποράς του Covid – 19 θα πρέπει να συνεχιστούν με την ίδια ένταση, παρά τον μικρό αριθμό διαπιστωμένων κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των τουριστών.

Σχετικά με την κρουαζιέρα, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «η κρουαζιέρα, δεδομένης της κατάστασης, είναι μία μορφή τουρισμού η οποία ενέχει μικρότερο κίνδυνο για την υγειονομική ασφάλεια, λόγω της χρονικά περιορισμένης παραμονής των ταξιδιωτών στους προορισμούς.

Επιπρόσθετα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα πλοία είναι πολύ αυστηρά, υπάρχουν γιατροί μέσα στα πλοία και ελέγχονται όλοι οι επιβαίνοντες, είτε πρόκειται για ταξιδιώτες είτε για μέλη του πληρώματος. Ειδικά δε σε ό,τι αφορά το πλήρωμα, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο κάθε δύο εβδομάδες».

The post Στο 15% – 20% η τουριστική κίνηση Ιουλίου. Από τα 1,3 εκατ. τουρίστες, οι 400 είχαν κορωνοϊό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα