Σημαντική ημέρα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης: Υποδέχτηκε το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων της ιστορίας του (9.326 teus)

To μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων που έχει φτάσει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, υποδέχθηκε στις 7:00 το πρωί το λιμάνι της πόλης, δίνοντας νέο ρεκόρ δυναμικότητας πλοίου εμπορευματοκιβωτίων που ελλιμενίζεται σε αυτό.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), πρόκειται για το πλοίο «APL DETROIT», έτους κατασκευής 2014 και σημαίας Σιγκαπούρης, που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του στις 27 Μαρτίου από τον λιμένα της Αλεξάνδρειας και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 12 Ιουνίου,

με τελικό προορισμό τη Νότια Κορέα.

Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου πλοίου είναι 9.326 TEU (σ.σ. ισοδύναμη μονάδα είκοσι ποδιών ή ένα τυποποιημένο εμπορευματοκιβώτιο αποστολής μήκους 6,1 μέτρων), σχεδόν 40% μεγαλύτερη αυτής που είχε καταγραφεί μέχρι σήμερα στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Θεσσαλονίκης, και το συνολικό μήκος του 328,2 μέτρα.

Πριν από την άφιξη του «APL DETROIT», το μεγαλύτερο πλοίο που κατέπλευσε στο παρελθόν ήταν το «MSC STELLA», στις 13 Ιουνίου 2022, χωρητικότητας 6.724 TEU και συνολικού μήκους 304 μέτρων.

Το άρθρο Σημαντική ημέρα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης: Υποδέχτηκε το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων της ιστορίας του (9.326 teus) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
simantiki-imera-gia-to-limani-tis-thessalonikis-ypodechtike-to-megalytero-ploio-eborevmatokivotion-tis-istorias-tou-9326-teus.htm
Τυχαία Θέματα
Σημαντική, Θεσσαλονίκης, Υποδέχτηκε, 9 326,simantiki, thessalonikis, ypodechtike, 9 326