Σε Βεΐκου, Ευαγγελισμό, Εξάρχεια και Κολωνάκι οι πρώτες πρόδρομες εργασίες της γραμμής 4 του Μετρό

Ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για τη γραμμή 4 («Άλσος Βεΐκου – Γουδή») του μετρό της Αθήνας, καθώς προσδιορίστηκαν οι χώροι που θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια.

Πρόκειται για περιοχές στη Βεΐκου, τον Ευαγγελισμό, τα Εξάρχεια και το Κολωνάκι.

Τις πρόδρομες εργασίες διεξάγει η ανάδοχος εταιρεία “ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.”. Αυτές αφορούν αρχαιολογικές εργασίες

και μετατόπιση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας σε όλους τους χώρους που θα γίνουν οι σταθμοί μετρό και τα φρέατα, κυκλοφοριακές μελέτες και παρακάμψεις.

Οι πρόδρομες εργασίες αφορούν συνολικά 25 θέσεις του έργου (σταθμοί, φρέατα, επίσταθμοι Βεϊκου και Κατεχάκη), που θα χωριστούν σε τρεις ομάδες.

Η πρώτη ομάδα αφορά 10 θέσεις, όπου οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Πρόκειται για φρέατα στα δύο “άκρα” του έργου, από όπου θα μπει ο “Μετροπόντικας” για να ξεκινήσει την κατασκευή της σήραγγας, δηλ. σε Βεΐκου και Κατεχάκη, για τους σταθμούς Ακαδημία, Ευαγγελισμός, Εξάρχεια, Κολωνάκι και για τα φρέατα, Ανοιχτού Ορύγματος Βεΐκου, Βιβλιοθήκη, Διακλάδωση Ευαγγελισμού και ΓΝΑ.

Η δεύτερη ομάδα αφορά επίσης 8 θέσεις. Πρόκειται για τους σταθμούς Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Άλσος Βεΐκου, Κυψέλη, Ελικώνος και τα φρέατα ΕΥΔΑΠ,  Φορμίωνος και Δικαιοσύνης.

Η τρίτη ομάδα, τέλος, αφορά επτά θέσεις. Πρόκειται για τους σταθμούς Γαλάτσι, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή και το φρέαρ Νήαρ Ήστ

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση, θα καταληφθούν προσωρινά οι εξής χώροι:

-Φρέαρ «ΒΕΪΚΟΥ – ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βεΐκου στο ύψος του Άλσους Βεΐκου, στο Δήμο Γαλατσίου

-Σταθμός «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Β. Κωνσταντίνου στη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη, στο Δήμο Αθηναίων και επί της Λεωφόρου Β. Κωνσταντίνου στη συμβολή της με την οδό Ριζάρη, στο Δήμο Αθηναίων.

-Σταθμός «ΕΞΑΡΧΕΙΑ» που βρίσκεται επί της πλατείας Εξαρχείων στη συμβολή των οδών Σπ. Τρικούπη και Στουρνάρη, στο Δήμο Αθηναίων και

-Σταθμός «ΚΟΛΩΝΑΚΙ» που βρίσκεται επί της πλατείας Κολωνακίου στη συμβολή των οδών Π. Ιωακείμ και Κανάρη, στο Δήμο Αθηναίων.

The post Σε Βεΐκου, Ευαγγελισμό, Εξάρχεια και Κολωνάκι οι πρώτες πρόδρομες εργασίες της γραμμής 4 του Μετρό appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα