Σε λειτουργία η σιδηροδρομική σύνδεση με το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Σε λειτουργία η σιδηροδρομική σύνδεση με το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Οι  υπηρεσίες S-Bahn, από και προς το Βερολίνο, επεκτάθηκαν στο νέο αεροδρόμιο της πόλης από τον σταθμό Schönefeld, μέσω μιας νέας γραμμής 7,7 χλμ. και έναν ενδιάμεσο σταθμό στο Waßmannsdorf.

Η σιδηροδρομική σύνδεση εγκαινιάστηκε πέντε ημέρες πριν από το επίσημο άνοιγμα του νέου αεροδρομίου στις 31 Οκτωβρίου, το οποίο θα λειτουργήσει μετά από καθυστέρηση περίπου εννέα ετών, λόγω προβλημάτων στην έγκριση του συστήματος κατασκευής και ασφάλειας.

Το

Διεθνές Αεροδρόμιο του Βερολίνου του Βρανδεμβούργου (BER) έχει κατασκευαστεί εν μέρει στην τοποθεσία του Βερολίνου Schönefeld ως μέρος ενός σχεδίου για το κλείσιμο και των δύο άλλων αεροδρομίων του Βερολίνου, το αεροδρόμιο Tempelhof που χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930 και έκλεισε το 2008 και του Berlin Tegel, το οποίο θα κλείσει στις αρχές Νοεμβρίου.

Από τις 31 Οκτωβρίου, όλες οι περιφερειακές και υπεραστικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν το σταθμό Schönefeld του Βερολίνου θα δρομολογούνται, εκ νέου, μέσω νέας υποδομής στο νέο σταθμό Flughafen BER – Terminal 1-2 που βρίσκεται κάτω από το νέο κτίριο τερματικών.

Όλες οι πτήσεις θα εξυπηρετούν τον τερματικό σταθμό 1, με τον τερματικό σταθμό 2 να μην ανοίγει έως το 2021 λόγω της πανδημίας Covid-19.

The post Σε λειτουργία η σιδηροδρομική σύνδεση με το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα