Πρωτοβουλίες ΕΒΕΠ για την ενίσχυση του 1ου ελληνικού ναυτιλιακού cluster «Μaritime Hellas»

Στo πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), ως μέλος στην διοικούσα επιτροπή του «Μaritime Hellas», σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να αποκτήσει το 1ο ναυτιλιακό ελληνικό cluster την οντότητα που του αρμόζει, ανέλαβε να υλοποιήσει σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω διεύρυνσή του.

Ειδικότερα, το ΕΒΕΠ, προσέφερε στις επιχειρήσεις – μέλη του, την κάλυψη του κόστους εγγραφής τους στο Cluster, δίνοντας ακριβώς

την ίδια δυνατότητα και στα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.), του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (Ε.Σ.Π.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων – Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.Π.Ε.), της Ένωσης Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO), της Διεθνούς Ναυτικής και Βιομηχανικής Ένωσης (WIMA), καθώς και του Σωματείου “Propeller Club”.

Σημειώνεται ότι, ανάλογα με τη νομική μορφή της εταιρείας, το τέλος εγγραφής ανέρχεται σε 60€ για τις Α.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. και 40€ για τις προσωπικές εταιρείες/ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσον αφορά στην τριετή συνδρομή, την οποία καλούνται να πληρώσουν οι ίδιες οι εταιρείες, ανέρχεται σε 90€ για τις Α.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. και 60 ευρώ για τις προσωπικές εταιρείες/ελεύθερους επαγγελματίες.

Επιπλέον, κάλεσε την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ακολούθως τα Επιμελητήρια της χώρας, καθώς επίσης και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό συλλογικό σχήμα εκπροσώπησης της επιχειρηματικής κοινότητας, στην Ελλάδα, αλλά και στο διεθνές ναυτιλιακό «γίγνεσθαι».

Tα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στο “Μaritime Hellas” είναι σημαντικά. Μεταξύ των κυριότερων είναι:

Άμεση και έγκαιρη πληροφόρησηEυκολότερη πρόσβαση σε νέες κατηγορίεςΠρόσβαση σε εξειδικευμένα προϊόντα ή υπηρεσίεςΑνάπτυξη καινοτομίαςΕνίσχυση εξωστρέφειαςΑύξηση της αναγνωρισιμότητας και ισχυροποίηση του προφίλ του εγγεγραμμένου στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδοΕυκολότερη πρόσβαση και επικοινωνία με τις άλλες εταιρείες του κλάδουΈμμεση διαφήμιση του μέλους μέσω της κεντρικής διαφημιστικής καμπάνιας και συνεχόμενης προώθησης του “Μaritime Hellas” στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Το Cluster περιλαμβάνει επτά κύριες κατηγορίες και περισσότερες από 100 υποκατηγορίες. Στις κύριες, περιλαμβάνονται: 1. Εταιρείες διαχείρισης εμπορικών πλοίων 2. Ναυτιλιακή Τεχνολογία, Έρευνα και Εκπαίδευση 3. Nαυτιλιακή Βιομηχανία και Εμπόριο 4. Θαλάσσιος Τουρισμός 5. Ναυτική παράδοση και Ναυταθλητισμός 6. Διοικητικές υπηρεσίες –υπηρεσίες στη Ναυτιλία και 7. Logistics και Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «…Έπειτα και από την στοχευμένη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, παρατηρούμε έντονη κινητικότητα από πλευράς ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στο Cluster να έχει ήδη αυξηθεί.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα περιθώρια μεγέθυνσής του, πιστεύοντας ότι, εάν ενώσουμε περισσότερο τις δυνάμεις μας, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, τόσο για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όσο και για την τοπική και εθνική μας οικονομία.

Με την έμπρακτη στήριξή μας στο ναυτιλιακό Cluster, το οποίο παρουσιάσαμε επιτυχώς και στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, “ανοίγουμε” κι άλλο τα πανιά της ναυτιλίας…».

The post Πρωτοβουλίες ΕΒΕΠ για την ενίσχυση του 1ου ελληνικού ναυτιλιακού cluster «Μaritime Hellas» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα