Παραδόθηκαν στον δήμο Περιστερίου 5 αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της ΒYD

Παραδόθηκαν τα πρώτα 5 καινούργια λεωφορεία της ΒYD, 100% ηλεκτρικά, στον δήμο Περιστερίου στις 8 Φεβρουαρίου. 

To Κ7 είναι το τελευταίο μοντέλο λεωφορείων της BYD χωρητικότητας 55 επιβατών. Ιδανικά για Δημοτική Συγκοινωνία, προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και καλύπτουν τις ημερήσιες  ανάγκες του Δήμου Περιστερίου με μία μόνο φόρτιση στην διάρκεια της

νύχτας.

Έχουν μήκος 8,7 μ. με κοντό μεταξόνιο που παρουσιάζει μικρό κύκλο στροφής και τα καθιστά ιδανικά για στενούς δρόμους. 

Τα λεωφορεία είναι υπερσύγχρονα, με αμάξωμα από ειδικό κράμα αλουμινίου με εξαιρετική  αντιδιαβρωτική συμπεριφορά, αυξημένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στον χρόνο. Διαθέτουν 2 αυτόματες πόρτες, ράμπα για χρήση επιβατών ΑμεΑ, ηλεκτρονική οθόνη για  τους επιβάτες, ξύλινο πάτωμα, θέσεις φόρτισης USB σε ειδικά επιλεγμένα σημεία για  ευκολία στους επιβάτες, 2 εσωτερικές κάμερες και κάμερα οπισθοπορείας με οθόνη για τον οδηγό.

Επιπρόσθετα, υπάρχει διαρκής οπτική και ηχητική ενημέρωση του επιβατικού κοινού μέσω οθόνης και του συστήματος που είναι συνδεδεμένο με το ηχοσύστημα του οχήματος, ενώ έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι δηλώσεις

Κατά την παράδοση των λεωφορείων ο δήμαρχος Περιστερίου, Aνδρέας Παχατουρίδης δήλωσε: «H δημοτική μας συγκοινωνία, πλέον μπαίνει σε νέα τροχιά με σύγχρονα οχήματα, χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, δωρεάν για τους δημότες. Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια που θα παράγει ο δήμος Περιστερίου μέσω ηλιακών πάνελ, με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας τους να είναι μηδενικό, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στόχος μας είναι, πέρα από την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με την  εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων. Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του  προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Μιχάλης Η. Οικονομάκης δήλωσε: «Η παράδοση των 5 BYD αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων στο δήμο Περιστερίου είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι οι αστικές μεταφορές μπορούν πλέον να γίνονται και στη  χώρα μας με οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, άνετα, ευρύχωρα και εύχρηστα για τους  επιβάτες ακόμα και για τις ανάγκες των ΑμεΑ συνανθρώπων μας, χωρίς επιπτώσεις στο  περιβάλλον.

Η συνεχής έμπρακτη δέσμευση της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην  ηλεκτροκίνηση είναι μέρος του οράματος μας για καλύτερες, αξιόπιστες και αποδοτικότερες  μετακινήσεις, προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνία  που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε».

Το άρθρο Παραδόθηκαν στον δήμο Περιστερίου 5 αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της ΒYD εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
paradothikan-ston-dimo-peristeriou-5-nea-100-ilektrika-leoforeia-tis-vyd.htm
Τυχαία Θέματα
Παραδόθηκαν, Περιστερίου 5, 100, ΒYD,paradothikan, peristeriou 5, 100, vYD