Οριακή πτώση πωλήσεων παρουσίασε ο τομέας Logistics (ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ) της ΕΛΓΕΚΑ το πρώτο εξάμηνο. Στα 3,2 εκατ. τα EBITDA

Οριακή πτώση πωλήσεων και EBITDA παρουσίασε ο τομέας Logistics (ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ) της ΕΛΓΕΚΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, τα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών «Logistics» ανήλθαν στα 16,17 εκατ. έναντι 16,64 πέρσι και τα EBITDA στα 3,23 εκατ. έναντι 3,45 πέρσι.

Ο Όμιλος ΕΛΓΕΚΑ

δραστηριοποιείται στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών «Logistics» μέσω της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ.

Ο συγκεκριμένος κλάδος, όπως αναφέρεται, έχει επηρεαστεί από το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί, με αποτέλεσμα να δεχθεί και αυτός τις ευρύτερες αρνητικές συνέπειες, ήτοι μείωση των μεγεθών του και αύξηση των παραγόντων κόστους.

Όπως υπογραμμίζεται, η εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ πραγματοποιεί ενέργειες, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς που κατέχει σε έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και μικρά περιθώρια κέρδους και ταυτόχρονα να διατηρήσει τα επίπεδα κόστους της σε χαμηλό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατάφερε, όπως αναφέρει η μητρική εταιρεία, κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2020, αφενός να περιορίσει τη μείωση των πωλήσεων της σε χαμηλά επίπεδα και αφετέρου να μειώσει το λειτουργικό της κόστος και να διατηρήσει με αυτόν τον τρόπο την κερδοφορία της σε σχετικά σταθερά επίπεδα.

Φώτης Φωτεινός 

The post Οριακή πτώση πωλήσεων παρουσίασε ο τομέας Logistics (ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ) της ΕΛΓΕΚΑ το πρώτο εξάμηνο. Στα 3,2 εκατ. τα EBITDA appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα