Οικονομική στήριξη 801 απολυμένων εργαζόμενων στις αερομεταφορές και την αποθήκευση στη Σαρδηνία

Την οικονομική στήριξη 801 πρώην εργαζομένων στη Σαρδηνία, που απασχολούνταν στις αερομεταφορές και την αποθήκευση, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ειδικότερα, πρόκειται για 611 απολυμένους της Air Italy και 190 του Porto Canale στο Κάλιαρι, οι οποίοι πέρασαν την πόρτα της εξόδου της εταιρείας τους ως συνέπεια της αναδιάρθρωσης

και της παγκοσμιοποίησης.

Η πρόταση για στήριξη των εργαζομένων με 5,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους Εκτοπισμένους Εργαζόμενους (ΕΤΠ) θα τους βοηθήσει στην ανεύρεση νέων θέσεων εργασίας μέσω περαιτέρω εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Να σημειωθεί ότι, οι απολύσεις στο Porto Canale σχετίζονται με το τέλος των εργασιών στο λιμάνι του Κάλιαρι, μετά τη μετεγκατάσταση των θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών σε τοποθεσίες που προσφέρουν χερσαία σύνδεση με την υπόλοιπη Ιταλία και την Ευρώπη.

Αντίστοιχα, οι απολύσεις στην 2η μεγαλύτερη ιταλική αεροπορική ήταν αποτέλεσμα διαφόρων ζητημάτων που ήταν απρόβλεπτα και σήμαιναν ότι η Air Italy δεν μπορούσε να δημιουργήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτό οδήγησε την Air Italy να σταματήσει τις δραστηριότητές της τον Φεβρουάριο του 2020.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος των μέτρων στήριξης είναι 6,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ΕΤΠ θα καλύψει το 85% (5,4 εκατ. ευρώ), ενώ η Περιφέρεια της Σαρδηνίας θα καλύψει το υπόλοιπο 15%.

The post Οικονομική στήριξη 801 απολυμένων εργαζόμενων στις αερομεταφορές και την αποθήκευση στη Σαρδηνία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονομική, 801, Σαρδηνία,oikonomiki, 801, sardinia