Μετοχικές αλλαγές στη Swissport έπειτα από την αναδιάρθρωσή της

Η Swissport ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την οικονομική αναδιάρθρωσή της. Ως μέρος της ανταλλαγής χρεών για ίδια κεφάλαια, η κυριότητα της εταιρείας μεταβιβάστηκε από τον Όμιλο HNA σε μια ομάδα χρηματοοικονομικών επενδυτών, με επικεφαλής τους πρώην ανώτερους δανειστές της Swissport. Οι νέοι ιδιοκτήτες θα διορίσουν τον Christoph Mueller ως μελλοντικό Πρόεδρο

του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι νέοι επενδυτές είναι συνεργάτες της Strategic Value Partners, LLC (“SVPGlobal”), της Apollo Global Management, Inc., της TowerBrook Capital Partners, της Ares Management, της Cross Ocean Partners και της King Street Capital Management, LP – όλοι τους πρώην δανειστές ανώτερης εξασφάλισης της Swissport.

«Η ολοκλήρωση της οικονομικής μας αναδιάρθρωσης και η επένδυση και υποστήριξη από τον νέο όμιλο ιδιοκτησίας – όλοι χρηματοοικονομικοί επενδυτές με εμπειρία στον κλάδο – τοποθετούν την Swissport στην pole-position ως συνεργάτης – επιλογής για οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία», δήλωσε ο Eric Born, Group Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Swissport International AG.

Μετά την οικονομική αναδιάρθρωση, το συνολικό υφιστάμενο χρέος μειώθηκε κατά περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, το κόστος των τόκων μειώθηκε κατά περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ και έπειτα από ένα νέο δάνειο και τα υπάρχοντα μετρητά, η ρευστότητα ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι μέτοχοι θα ορίσουν τον Christoph Mueller ως μελλοντικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Swissport.

Τις τελευταίες ημέρες, η Swissport σημείωσε επιτυχίες σε εμπορικό επίπεδο. Ένα νέο επταετές συμβόλαιο με τον Όμιλο Lufthansa περιλαμβάνει υπηρεσίες επιβατών και χειρισμό ράμπας αεροδρομίου στη Ζυρίχη, τη Γενεύη και τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Επιπλέον, η Swissport διορίστηκε πρόσφατα από την Qantas ως προτιμώμενος συνεργάτης της για υπηρεσίες εδάφους στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Αυστραλίας στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη και στο αεροδρόμιο της Καμπέρα, το οποίο εξυπηρετεί την πρωτεύουσα του έθνους.

The post Μετοχικές αλλαγές στη Swissport έπειτα από την αναδιάρθρωσή της appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα