Κομισιόν: 2 εκατ. ευρώ σε 500 πρώην εργαζόμενους ναυπηγείων στη Γαλικία (Ισπανία)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει στην Ισπανία 2 εκατ. ευρώ, που θα αντληθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), για να βοηθήσει 500 πρώην εργαζόμενους που απασχολούνταν στη ναυπηγική βιομηχανία στη Γαλικία να βρουν νέες θέσεις εργασίας.

Ο Nicolas Schmit, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών δικαιωμάτων, δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση είναι ένα σαφές παράδειγμα αλληλεγγύης της ΕΕ. Παρέχει χρηματοδότηση για καθοδήγηση και επανεκπαίδευση σε εργαζομένους που έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω της

παγκοσμιοποίησης ή της οικονομικής κρίσης.

Ο ναυπηγικός τομέας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την παγκοσμιοποίηση και την απώλεια μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς, με αυξημένο ανταγωνισμό από χώρες εκτός της ΕΕ.

Θέλουμε να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους που απολύθηκαν στη Γαλικία, παρέχοντας 2 εκατ. ευρώ για τις προσπάθειές τους για επαναπροσδιορισμό και αναβάθμιση για να βρουν νέες ευκαιρίες εργασίας άλλους τομείς».

Το μειωμένο μερίδιο αγοράς της ΕΕ στην παγκόσμια παραγωγή πλοίων και ο αυξημένος παγκόσμιος ανταγωνισμός έχουν οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες για τη βοηθητική ναυπηγική βιομηχανία στη Γαλικία. Η Ισπανία ζήτησε υποστήριξη από το ΕΤΠ αφού 960 εργαζόμενοι σε βοηθητικές επιχειρήσεις σε ναυπηγεία στη Γαλικία απολύθηκαν το διάστημα Μάιος 2019 – Φεβρουάριος 2020.

Να σημειωθεί ότι, το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου υποστήριξης είναι 3,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ΕΤΠ θα παρέχει 2 εκατ., ενώ το υπόλοιπο ποσό θα παρασχεθεί από την περιφερειακή αρχή Xunta de Galicia.

The post Κομισιόν: 2 εκατ. ευρώ σε 500 πρώην εργαζόμενους ναυπηγείων στη Γαλικία (Ισπανία) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα