Κατατέθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία για τα επιδόματα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Τροπολογία για τα επιδόματα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών, η οποία και ψηφίστηκε στη συνέχεια.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Ειδικότερα, στη τροπολογία συμπεριλαμβάνονται δύο άρθρα (Άρθρο 2 και 3) που αφορούν τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, και τα οποία αναφέρουν τα ακόλουθα:

Άρθρο 2

Ρύθμιση αντιλογισμού του Κλάδου Ελεγκτών Εναέριας

Κυκλοφορίας

Ποσά που καταβλήθηκαν για το έτος 2020 στο προσωπικό της περ. α’ της παρ. 3 του άρθρου 34 και υποπερ. αα’ της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 34α του ν. 2682/1999 (Α’16) και υπερβαίνουν τις αποζημιώσεις και τα επιδόματα των άρθρων 34 και 34α του ως άνω νόμου δεν αναζητούνται και δεν συμψηφίζονται με οφειλές ή χρηματικές παροχές που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα στους υπαλλήλους, κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής γενικής ή ειδικής διάταξης.

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, το άρθρο 2 της τροπολογίας «αντιμετωπίζει το ζήτημα αναζήτησης αποζημίωσης και επιδομάτων των άρθρων 34 και 34α του ν. 2682/1999 για το προσωπικό του Κλάδου των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (Ε.Ε.Κ), που δεν οφείλεται σε πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά στα έκτακτα μέτρα που αναγκαστικά ελήφθησαν από την Πολιτεία για τον περιορισμό διασποράς του Covid-19».

Άρθρο 3

Κίνητρο εκπλήρωσης στοχοθεσίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ετών 2022 και 2023

Με κοινή απόφαση των υπουργών και Μεταφορών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης στοχοθεσίας για καταβολή του κινήτρου υποπερ. βα’ της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 34α του ν. 2682/1999 (Α’ 16) για τα 2022 και 2023, ανεξάρτητα από πλήρωση ή μη των προϋποθέσεων που ορίζονται από τις υποπερ. ββ’, βγ’, βδ’ της περ. β’ της ίδιας παραγράφου. Με την κοινή απόφαση του πρώτου εδαφίου ορίζονται επιπλέον οι δικαιούχοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, το δικαιούμενο ποσό, ο τρόπος καταβολής του, η χρονική περίοδος αξιολόγησής τους, η αρμοδιότητα έκδοσης της διαπιστωτικής Πράξης εκπλήρωσης των στόχων και κάθε ειδικότερο σχετικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, το άρθρο 3 αποτελεί «εξουσιοδοτική διάταξη για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο καταβολής ποσού που αποδίδεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για Ασφάλεια των Πτήσεων (EUROCONTROL), το οποίο καταβάλλεται ως κίνητρο επίτευξης στόχων – μπόνους (bonus) στον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, εφόσον επιτευχθούν ετήσιοι στόχοι ειδικά για τα έτη 2022 και 2023».

The post Κατατέθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία για τα επιδόματα των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα