Η Ryanair «επιτίθεται» στη Lufthansa για τους χειρισμούς της στη Laudamotion

Η Ryanair εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την προτεινόμενη απόκτηση ποσοστού 75% στην αυστριακή αεροπορική εταιρεία Laudamotion (η Ryanair κατέχει σήμερα 24,9%).

«Η Ryanair έχει συνάψει σύμπραξη με τον Niki Lauda για να προσφέρει

χαμηλότερους ναύλους και περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία, όπου η εταιρία έχει σήμερα τη πλειοψηφία των υπηρεσιών της.

Ωστόσο, η Laudamotion απειλείται, επί του παρόντος, από την Lufthansa, η οποία επιχειρεί να αφαιρέσει τα 9 αεροσκάφη, που η Lufthansa υποχρεώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παράσχει στη Laudamotion, προκειμένου να επιτρέψει στη Laudamotion να επανεκκινήσει τις υπηρεσίες της», αναφέρει η εταιρεία, υποστηρίζοντας τα ακόλουθα:

Lufthansa απέτυχε να παραδώσει 2 από τα 11 αεροσκάφη που τους είχε ζητηθεί βάσει της απόφασης της ΕΕ για τον ανταγωνισμό σχετικά με την εξαγορά της Air Berlin από την Lufthansa.

-Ορισμένα από τα αεροσκάφη που η Lufthansa είχε δεσμευτεί να παραδώσει καθυστερούν μέχρι και μετά τη θερινή περίοδο του 2018, μειώνοντας περαιτέρω την ικανότητα της Laudamotion να αναλάβει χρονοθυρίδες και να προσφέρει πτήσεις και υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2018.

-Η Laudamotion είναι σε θέση να κατέχει στον στόλο της 19 αεροσκάφη το καλοκαίρι του 2018 μόνο μετά τη μίσθωση 10 αεροσκαφών B737 από την Ryanair.

Lufthansa Group καθυστερεί πληρωμές ύψους άνω των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την μίσθωση πτήσεων των αεροσκαφών της Laudamotion από την Lufthansa, κατά τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

The post Η Ryanair «επιτίθεται» στη Lufthansa για τους χειρισμούς της στη Laudamotion appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα