Η Deutsche Post DHL παρουσίασε το «TRAILAR», με στόχο τη μείωση κατανάλωσης καυσίμου κατά 5%

Μια νέα τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων για τις οδικές μεταφορές, που η φιλοσοφία της στηρίζεται σε ελαφρά και ανθεκτικά φωτοβολταϊκά πάνελς, παρουσίασε η Deutsche Post DHL

Πρόκειται για το «TRAILAR», το οποίο θα κάνει επίσημη πρώτη, στο Ανόβερο, στην έκθεση «IAA Commercial Vehicles Show 2018», που γίνεται 19-27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, το «TRAILAR» χρησιμοποιεί προηγμένη ηλιακή τεχνολογία, μέσω της εφαρμογής

λεπτών και εύκαμπτων φωτοβολταϊκών πάνελς στην οροφή φορτηγών.

Τα πάνελς συνδέονται με την μπαταρία του οχήματος ή με επιπλέον σύστημα μπαταριών, ώστε η ενέργεια που συλλέγεται να χρησιμοποιείται για την λειτουργία βοηθητικού εξοπλισμού (π.χ. κλιματισμός, ανελκυστήρες) του φορτηγού.

Μέσω του «TRAILAR» επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις οδικές μεταφορές, λιγότερη κατανάλωση καυσίμου κατά 5%, ενώ παράλληλα αυξάνεται η απόδοση του κινητήρα.

Να σημειωθεί ότι, η παρούσα τεχνολογία αναπτύχθηκε από κοινού από τις Deutsche Post DHL και Don-Bur, κατασκευάστρια ρυμουλκούμενων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει περάσει αρκετά δοκιμαστικά τεστ με επιτυχία.

Μ. Δημητρίου

The post Η Deutsche Post DHL παρουσίασε το «TRAILAR», με στόχο τη μείωση κατανάλωσης καυσίμου κατά 5% appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα