Η Deutsche Bahn αναβάλλει την IPO της DB Arriva λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας τα σχέδια των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) για την έναρξη αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) για τη βρετανική μονάδα σιδηροδρομικών επιβατικών μεταφορών Arriva.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει το Reuters, σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στην αβεβαιότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω της

πανδημίας του Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι, η IPO της DB Arriva είχε προγραμματιστεί για το α’ εξάμηνο του 2020 και στόχος ήταν τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν να βοηθήσουν μεσοπρόθεσμα για τη σταθεροποίηση της δανειακής κατάστασης της Deutsche Bahn.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, στο έγγραφο προτείνεται στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους η έκδοση ομολόγων 3 δισ. ευρώ αντί υβριδικών ομολόγων, καθώς όπως σημειώνεται «λόγω της εικόνας της κεφαλαιαγοράς εξαιτίας του κορωνοϊού, τα υβριδικά ομόλογα είναι πλέον λιγότερο ελκυστικά έναντι των παραδοσιακών ομολόγων όσον αφορά τους όρους χρηματοδότησης».

Β.Β.

The post Η Deutsche Bahn αναβάλλει την IPO της DB Arriva λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα