ΕΒΕΘ: Πλήγμα για την οικονομία o νέος σταθμός διοδίων Ωραιοκάστρου

«Ένα ακόμη χτύπημα στην δοκιμαζόμενη, κατά τα τελευταία έτη οικονομία και κοινωνία της Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσει η λειτουργία του -υπό κατασκευή- σταθμού διοδίων, στην εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου» σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Η διοίκηση

του Επιμελητηρίου, με επιστολή της στον πρόεδρο της Εγνατία Οδός ΑΕ Απόστολο Αντωνούδη, διατυπώνει την έντονη αντίδραση και ανησυχία της για την οικονομική επιβάρυνση, που θα προκύψει για τους εργαζόμενους, κατοίκους και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, λόγω του νέου σταθμού διοδίων.

«Πάγια αρχή του ΕΒΕΘ είναι να προσπαθεί να μη στέκεται στον καταγγελτικό λόγο και τη διαμαρτυρία, αλλά αντίθετα να καταθέτει προτάσεις, ώστε να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την πρόταση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τελών για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, των οποίων ο τόπος εργασίας ή κατοικίας ή η έδρα των επιχειρήσεων βρίσκεται εντός ακτίνας 30 χιλιομέτρων από τον εν λόγω σταθμό διοδίων» σημειώνει η διοίκηση του ΕΒΕΘ.

Όπως προτείνει το Επιμελητήριο, τα παραπάνω οχήματα θα μπορούσαν να λάβουν ένα ειδικό ηλεκτρονικό πάσο, μετά από την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού εγγύησης, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διέρχονται ελεύθερα από τα συγκεκριμένα διόδια.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο σταθμός διοδίων θα λειτουργήσει, διασφαλίζοντας τα αναγκαία έσοδα στον παραχωρησιούχο, αλλά και θα αποφευχθεί η άδικη, υπέρμετρη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση των ανθρώπων, που χρησιμοποιούν καθημερινά την εξωτερική περιφερειακή για να μεταβούν στο σπίτι ή την εργασία τους, ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον και μειώνεται ο μέσος χρόνος διέλευσης ανά όχημα.

The post ΕΒΕΘ: Πλήγμα για την οικονομία o νέος σταθμός διοδίων Ωραιοκάστρου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα