Έτσι θα είναι η νέα Μαρίνα Αλίμου. Προβλέπει χώρους εστίασης, αναψυχής, ξενοδοχείο και 900 θέσεις για σκάφη

Από τις αρχές του 2021 ξεκινά η περίοδος παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για περίοδο 40 + 10 έτη. Η σύμβαση υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο, έναντι 57,5 εκατ. ευρώ.

Ο ανάδοχος φιλοδοξεί να καταστήσει τη μαρίνα μια από τις πλέον σύγχρονες στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη, σε σχέση με χώρες, όπως η Τουρκία, η Κροατία, η Ιταλία, οι οποίες θεωρούνται πιο “προηγμένες χώρες” σε σχέση με την Ελλάδα

στον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, η Μαρίνα Αλίμου σταδιακά θα μετατρέπεται σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες στη Μεσόγειο και σε έναν νέο ψυχαγωγικό προορισμό, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Επίσης, η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να συνεισφέρει στην αναβάθμιση τόσο της ίδιας της πόλης, όσο και του παραλιακού της μετώπου, γνωστού και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών (οι κατασκευαστικές εργασίες θα διαρκέσουν 20 μήνες, μετά από την έκδοση των οικοδομικών αδειών) η μαρίνα θα λειτουργεί κανονικά, καθώς έχει ήδη προβλεφθεί ειδικός χώρος για τα γραφεία διοίκησης και τις προσωρινές εγκαταστάσεις εταιρειών ενοικίασης σκαφών (περίπου το 85% των ελλιμενισμένων σκαφών στην Μαρίνα Αλίμου είναι επαγγελματικά), ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις υποδομές εξυπηρέτησης των σκαφών.

Η νέα Μαρίνα Αλίμου στοχεύει στο να προσελκύσει:

Α. Τον «ιστιοπλοϊκό τουρισμό» και τον «θαλάσσιο τουρισμό» παρέχοντας:

-Εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας υποδομής του τουριστικού λιμανιού,

-Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ελλιμενισμού και ανεφοδιασμού,

-Νέες υποδομές ύδρευσης και ηλεκτρικού(με επαρκείς παροχές ανά σημείο) σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του νέου μίγματος σκαφών, καθώς και άλλες ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές υποδομές για την βέλτιστη λειτουργία(π.χ. WiFi, ψηφιακές εξ αποστάσεως λειτουργίες),

-Αναβάθμιση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις,

-Περιοχή διαχείμασης σκαφών 20.000m2,

-Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για επισκευή σκαφών (γενική συντήρηση, αντιρρυπαντικά, βαφή, στίλβωση, υπηρεσίες ανοξείδωτων & ξυλουργικών, επισκευές πανιών, επισκευές μηχανών κ.λπ.),

-Υπηρεσίες μεσιτείας, αγοραπωλησίας και ενοικίασης σκαφών αναψυχής,

-Διάφορα καταστήματα προς υποστήριξη των χρηστών και ιδιοκτητών σκαφών,

-Πλήρως εξοπλισμένους αποθηκευτικούς χώρους,

-Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας (CCTV και φύλαξη).

Β. H χερσαία έκταση των 210.000 τ.μ., θα περιλαμβάνει:

-Χώρους εστίασης και αναψυχής,

-Καταστήματα σούπερ μάρκετ και ναυτικών ειδών,

-Γραφεία ενοικίασης οχημάτων και σκαφών αναψυχής,

-Χώρους με υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως πλυντήρια, WC, ντους κ.λπ.

-Γραφεία διοίκησης,

-Μια απομονωμένη περιοχή ξενοδοχείου με πανοραμική θέα στη θάλασσα,

-Χώρους στάθμευσης για ~ 850 αυτοκίνητα.

The post Έτσι θα είναι η νέα Μαρίνα Αλίμου. Προβλέπει χώρους εστίασης, αναψυχής, ξενοδοχείο και 900 θέσεις για σκάφη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα