Επιβεβαίωση του metaforespress.gr: Οι Ιταλοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταθέτουν δεσμευτική προσφορά για την ΕΕΣΣΤΥ

Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ καταθέτουν οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο όμιλος της FSI, σύμφωνα με σχετική, σημερινή, εξαγγελία του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη (το metaforespress.gr είχε μεταδώσει

τη σχετική είδηση στις 6 Δεκεμβρίου).

Ο κ. Τσαλίδης σημείωσε ότι η δεσμευτική πρόταση θα κατατεθεί, είτε από την FSI, είτε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο ιταλικός όμιλος θα μπορεί να επισκευάζει, με ιδία μέσα, τις μηχανές και τα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεσμευτικές προσφορές για την ΕΕΣΣΤΥ παρατάθηκαν για τις 14/2/18.

Το 2016, η ΕΕΣΣΤΥ πέτυχε βελτίωση οικονομικού αποτελέσματος. Κατά την τέταρτη εταιρική χρήση της εταιρείας και συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, η βελτίωση που παρουσιάστηκε οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών (0,77%) και στην παράλληλη, αλλά μεγαλύτερη ποσοστιαία, μείωση των εξόδων (-3,23%).

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε, επίσης, η συμβιβαστική επίλυση διαφορών μεταξύ της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ, σχετικά με οικονομικές διαφορές που υπήρχαν για την χρήση 2016, αλλά και για προγενέστερα έτη, κατόπιν των ενεργειών της νέας διοίκησης.

Ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 24,25 εκατ. ευρώ και οι ζημιές μετά από φόρους τα 5,2 εκατ., έναντι ζημιών 12,6 εκατ. το 2015.

The post Επιβεβαίωση του metaforespress.gr: Οι Ιταλοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταθέτουν δεσμευτική προσφορά για την ΕΕΣΣΤΥ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα