Ενέργειες από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την εκταμίευση 10 – 15 εκατ. ευρώ προς τα ΕΛΤΑ

Ενέργειες για να εκταμιευτούν 10 – 15 εκατ. ευρώ προς τα ΕΛΤΑ διεξάγει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Το εν λόγω ποσό, το οποίο παραμένει άγνωστο εάν θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ, πρόκειται να χορηγηθεί ως «Υπηρεσία Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος» (ΥΓΟΣ).

Πρόσφατα είχε ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή, η οποία

ενέκρινε 30 εκατ. ευρώ ως μέρος της Καθολικής Υπηρεσίας για τα έτη 2016 και 2017, χαρακτηρίζοντάς τα ως ΥΓΟΣ.

Από αυτά, τα 15 εκατ. ευρώ που αφορούσαν το 2016 εκταμιεύτηκαν πριν από μερικό διάστημα και αναμένονται έως 15 εκατ. για το 2017.

Ωστόσο, η διεκδίκηση των ΕΛΤΑ από την Καθολική Υπηρεσία φτάνει τα 40 με 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Για την Καθολική Υπηρεσία, τα ΕΛΤΑ έχουν λάβει 45 εκατ. για τα έτη 2013 – 15, ωστόσο οι αξιώσεις τους είναι μεγαλύτερες, καθώς η ΕΕΤΤ επαλήθευσε το καθαρό κόστος της Καθολικής Υπηρεσίας για την περίοδο αυτή στα 127,9 εκατ. ευρώ.

Με την πιθανή καταβολή ποσού έως 15 εκατ. ευρώ, τα ΕΛΤΑ καλύπτουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, όπως το κόστος μισθοδοσίας, ωστόσο παραμένει ορατός ο κίνδυνος διεύρυνσης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Την περίοδο αυτή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, ΕΕΣΥΠ, διοίκησης των ΕΛΤΑ και εργαζομένων για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Οργανισμού.

The post Ενέργειες από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την εκταμίευση 10 – 15 εκατ. ευρώ προς τα ΕΛΤΑ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα