Ευκαιρία για τις επιχειρήσεις το διασυνοριακό e-commerce: Κατά 25% αναπτύσσεται κάθε χρόνο

Κάθε χρόνο το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) εκτιμάται ότι θα αναπτύσσεται κατά 25%, ενώ περίπου το 60% των χρηστών του διαδικτύου θα αγοράζει online.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Άρης Σφακιανάκης, διευθυντής Ελληνικής Περιφέρειας της DHL Express, κατά την ομιλία του στο συνέδριο «Export Summit VI» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ),

εξηγώντας ενδελεχώς το επόμενο επίπεδο του e-commerce.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 58% των χρηστών του διαδικτύου αναμένεται να αγοράζει online, με τις διασυνοριακές πωλήσεις να αυξάνονται με τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Και παρά το γεγονός ότι το e-commerce δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις, η αξιοπιστία διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μία στις επτά αγορές του καταναλωτικού κοινού σήμερα προέρχεται από άλλη χώρα, ενώ το μέγεθος αυτό αυξάνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Αναφορικά με την παράδοση προϊόντων στον πελάτη, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ότι το 91% των καταναλωτών αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους παράδοσης πριν φτάσουν στο check-out, ενώ το 46% των πελατών που εγκαταλείπουν το καλάθι τους αναφέρουν ότι προκαλείται εξαιτίας των μη αξιόπιστων τρόπων παράδοσης προϊόντων.

Αξιοσημείωτο είναι το 68% των νέων θα επέλεγαν το κατάστημα έναντι των εναλλακτικών τρόπων παράδοσης που τους προσφέρεται.

The post Ευκαιρία για τις επιχειρήσεις το διασυνοριακό e-commerce: Κατά 25% αναπτύσσεται κάθε χρόνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα