Δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας: «Καλύτερες συνδέσεις»

Με σύνολο δράσεων συμμετέχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2022, που συνιστά από το 2002 μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε), σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Φέτος, το θέμα της εκστρατείας της (ΕΕΚ) είναι «Καλύτερες συνδέσεις» (Better Connections), με σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» (Mix & Move!).

Το θέμα αναδεικνύει την ανάγκη αποκατάστασης της δυνατότητας των ανθρώπων να μετακινούνται απρόσκοπτα,

μετά τους περιορισμούς που υπήρξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας.

Η φετινή εκστρατεία εστιάζει σε τέσσερις πυλώνες: άνθρωποι, αστικό περιβάλλον, εφοδιαστική & ψηφιακές υπηρεσίες και πολιτική & σχεδιασμός.

Κεντρικό πυλώνα στη θεματική ενότητα της πολιτικής και του σχεδιασμού της τρέχουσας εκστρατείας αποτελούν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο των ΣΒΑΚ για τη δημιουργία βιώσιμων συστημάτων μεταφορών στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Our @mobilityweek friends are taking to the @EU_Commission today!

They’re raising awareness about #SustainableMobility and #BetterConnections, one day before the start of #MobilityWeek.

Be part of it: https://t.co/TAl3QZUC0r#CarFreeDay @Transport_EU pic.twitter.com/aWgxOuI6iQ

— Eurocities (@EUROCITIES) September 15, 2022

Επιπλέον, επιδιώκει την αναβάθμιση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας με την ολοκλήρωση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια.

Η παροχή ασφαλών υπηρεσιών κινητικότητας από τους φορείς εξασφαλίζει συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας, όπως επίσης, η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των χρηστών και η επιλογή νέων συνηθειών μετακίνησης, που συνδυάζουν τη χρήση μη ρυπογόνων μέσων.

Tomorrow is the day we’ve all been waiting for…

It’s the start of #MobilityWeek, of course!

Tag us in your #SustainableMobility activities , so that we can share them from our account.

We can’t wait to see what’s in store. #MixandMove #BetterConnections pic.twitter.com/4pbgMfbebA

EUROPEAN MOBILITY WEEK (@mobilityweek) September 15, 2022

Οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να διασφαλίσουν την ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλική διασύνδεση των ατόμων στον αστικό χώρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δράσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των Εποπτευόμενων Φορέων που έχουν προγραμματισθεί και συνδέονται με την ΕΕΚ 2022, αφορούν:

ΥΠΥΜΕ – ΣΤΑΣΥ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ διοργανώνει καμπάνια με θέμα: «Συνδυάζω Μέσα, κινούμαι έξυπνα!». Η καμπάνια θα κορυφωθεί με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον σταθμό μετρό «Σύνταγμα».

ΟΣΥ

Η ΟΣΥ προωθεί τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, όπως η μεταφορά πτυσσόμενων ποδηλάτων στα λεωφορεία και τρόλεϊ της Εταιρείας. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του ΟΑΣΑ, οργανώνει τα δρομολόγιά της ώστε να εξασφαλίζονται συνδυαστικές μετακινήσεις με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

ΟΣΕΘ 

Η ΟΣΕΘ θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα λάβουν χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2022. Προγραμματίζεται συμβολική πορεία ποδηλάτων και πατινιών στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Η ΟΣΕΘ θα έχει ενεργή παρουσία σε κιόσκι με οπτικό και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις της αναφορικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης.

The post Δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας: «Καλύτερες συνδέσεις» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα