Διευκολύνεται η καταβολή της αποζημίωσης σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία

Τη διευκόλυνση της καταβολής της αποζημίωσης για τον Covid – 19 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής

καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Η αποζημίωση που θα λάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Covid – 19 και συγκεκριμένα, για την υποχρέωση πλήρωσης ποσοστού εξήντα πέντε (65%) του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά τρένο φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ και αναφέρεται στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2020.

Αντίστοιχα, τα ΚΤΕΛ θα λάβουν 19,8 εκατ. ευρώ και τα τουριστικά λεωφορεία 21 εκατ. ευρώ.

Β. Βεγ. 

The post Διευκολύνεται η καταβολή της αποζημίωσης σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα