Χωρίς εμπορευματικά δρομολόγια η Hellenic Train, εισηγήσεις για «κάθοδο» της RCLG στο Θριάσιο

Συνεχίζεται η αναστολή των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train, προκαλώντας ανησυχία, τόσο σε ΟΛΠ / Cosco, όσο και στον ΟΛΘ.

Εμπορευματικά δρομολόγια συνεχίζει να μην διεξάγει η Hellenic Train (με εξαίρεση στις 22 Μαρτίου), καθώς οι μηχανοδηγοί της εγείρουν ζητήματα ασφαλείας, τόσο για την κατάσταση του δικτύου, όσο και για τα συστήματα επικοινωνιών, κυρίως στις σήραγγες.

Από την άλλη πλευρά, κανονικά διεξάγονται

τα δρομολόγια της Rail Cargo Logistics Goldair στον άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (η RCLG διαθέτει 4 μηχανές έλξης και 7 μηχανοδηγούς).

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη σιδηροδρομική αγορά, υπάρχουν εισηγήσεις για «κάθοδο» της RCLG στο Θριάσιο και τον Πειραιά, εάν συνεχιστεί η απροθυμία της Hellenic Train, εάν και κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η RCLG καλείται να εξασφαλίσει άμεσα τροχαίο υλικό και προσωπικό.

Γενικότερα, επικρατεί έντονος προβληματισμός στα μεγάλα λιμάνια της χώρας και σε εισαγωγικές / εξαγωγικές εταιρείες για την αναστολή των εμπορευματικών σιδηροδρομικών δρομολογίων, με αποτέλεσμα να εξετάζονται / δρομολογούνται εναλλακτικές, οι οποίες – ανά περιπτώσεις – δεν είναι και οι πλέον αποδοτικές.

Φώτης Φωτεινός 

Το άρθρο Χωρίς εμπορευματικά δρομολόγια η Hellenic Train, εισηγήσεις για «κάθοδο» της RCLG στο Θριάσιο εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα