Άνοδος επιβατικής κίνησης 12,9%, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, το πρώτο δίμηνο

Το πρώτο δίμηνο του 2019, 1,21 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 12,9%, κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των διεθνών επιβατών κατά 24,9%.

Αντίστοιχα, η εγχώρια κίνηση για το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2019 παρουσίασε αύξηση, ύψους 7,4%.

Τα μεγέθη Φεβρουαρίου

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2019, η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια παρουσίασε αύξηση που άγγιξε το 13,6%, φθάνοντας συνολικά τα 0,59 εκατομμύρια επιβάτες.

Κεφαλονιά, Σαντορίνη,

Μύκονος, Κως, Άκτιο, Σάμος, Μυτιλήνη και Χανιά παρουσίασαν διψήφια αύξηση, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου και Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, οι επιβάτες εσωτερικού στα αεροδρόμια Καβάλας, Ρόδου και Σκιάθου ήταν χαμηλότερα από τα επίπεδα 2018.

Επίσης, το αρνητικό πρόσημο στο αεροδρόμιο της Καβάλας, οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια περίοδο το 2018, αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» αντί του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στο οποίο πραγματοποιούνταν έργα στον διάδρομο αποπροσγείωσης.

Αντίστοιχα, η διεθνής κίνηση σημείωσε άνοδο που άγγιξε το 26,2%, κυρίως λόγω των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης και των Χανίων.

Το Άκτιο, τα Χανιά, η Ρόδος και η Θεσσαλονίκη παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη στις πτήσεις εξωτερικού.

Για αναλυτικές πληροφορίες: Fraport Greece ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

The post Άνοδος επιβατικής κίνησης 12,9%, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, το πρώτο δίμηνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα