Ανέστειλε τις δραστηριότητες της η Air Albania, αδιευκρίνιστο το πραγματικό ιδιοκτησιακό της καθεστώς

Το Κρατικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΚΒ) της Αλβανίας ανέστειλε τη δραστηριότητα της αεροπορικής Air Albania, καθώς η εταιρεία δεν έχει αποσαφηνίσει το πραγματικό ιδιοκτησιακό της καθεστώς, όπως προστάζει η αλβανική νομοθεσία.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΒ, η επιχειρησιακή κατάσταση της Air Albania μετετράπη «από “ΕΝΕΡΓΗ” σε “ΑΝΑΣΤΟΛΗ” μέχρι την καταβολή του προστίμου και την καταχώριση των σχετικών

στοιχείων για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες».

Σύμφωνα με το νόμο, το καταβλητέο πρόστιμο ανέρχεται σε 600.000 λεκ, που ισοδυναμεί με 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, η αεροπορική βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο συνεχίζει να εκτελεί το πτητικό της πρόγραμμα.

Η σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ για την αναστολή δραστηριοτήτων της Air Albania.

Ακόμη, τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι η Air Albania έχει υποβάλει οικονομικές καταστάσεις μόνο για το 2018, με τις αρμόδιες αρχές να σιωπούν όσον αφορά στα υπόλοιπα έτη.

Να αναφερθεί ότι, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αλβανίας ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμόν 309 απόφαση της 16ης Μαΐου 2018, που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, η οποία αναφέρει ως μέτοχους της εταιρείας την Albcontrol SHa (ανήκει στην αλβανική κυβέρνηση), την MDN Investment (ιδιωτική εταιρεία) και την Turkish Airlines.

The post Ανέστειλε τις δραστηριότητες της η Air Albania, αδιευκρίνιστο το πραγματικό ιδιοκτησιακό της καθεστώς appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα