«Αναζητείται» το νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα. Ολοκλήρωσε τις παρατηρήσεις το υπουργείο Ναυτιλίας

Το νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα και συγκεκριμένα το νομοσχέδιο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών» πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το νομοσχέδιο για τις Μεταφορές («Ρυθμίσεις θεμάτων επιβατικών μεταφορών»).

Το δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο περιέχει κυρίως διατάξεις για τα ταξί, δεν έχει κατατεθεί ακόμη, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ίσως χαθεί και

η εφετινή καλοκαιρινή σεζόν για τα υδροπλάνα.

Το νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα ετέθη σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Μετά την αναγκαία εναρμόνιση του νομοσχεδίου με τις διατάξεις του νόμου για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ και την σύσταση της ΑΠΑ, ούτως ώστε να περιληφθούν και θέματα υδροπλάνων, την ενσωμάτωση παρατηρήσεων από τη δημόσια διαβούλευση και την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων, σχετικά πρόσφατα η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Κινητικότητας της Ε.Ε. εικάζεται ότι άναψε το «πράσινο φως», ενώ και το υπουργείο Ναυτιλίας ολοκλήρωσε τις παρατηρήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένες από τις εταιρείες υδροπλάνων έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το αρχικό νομοσχέδιο, ζητώντας τροποποιήσεις, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υδατοδρομίων, αλλά και αποζημιώσεις σχετικά με τις υφιστάμενες επενδύσεις σε επίπεδο μελετών.

The post «Αναζητείται» το νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα. Ολοκλήρωσε τις παρατηρήσεις το υπουργείο Ναυτιλίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα