Αγωγή των ΜΗΧΑΝΙΚΗ και GD INFRASTRUTTURE κατά της Τράπεζας Πειραιώς για την εγγυητική του Άκτιο – Αμβρακία

Αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς θα καταθέσουν οι εταιρείες ΜΗΧΑΝΙΚΗ και GD INFRASTRUTTURE.

Όπως αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, «οι συνεργαζόμενες εταιρείες στην κατασκευαστική αγορά της χώρας, ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ και GD INFRASTRUTTURE, λόγω της αδικαιολόγητης άρνησης της Τράπεζας Πειραιώς να επεκτείνει την ισχύ της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής που είχε χορηγήσει για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για το έργο της ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ ΟΔΟΥ, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία GD INFRASTRUTTURE ήταν μετά τον αποκλεισμό της Κ/ξίας ΑΚΤΩΡΤΕΡΝΑ ο εν δυνάμει προσωρινός μειοδότης του εν λόγω διαγωνισμού, θα ασκήσουν αγωγές κατά της Τράπεζας Πειραιώς στα αρμόδια δικαστήρια.

Αγωγές, τόσο για τη θετική και αποθετική ζημία που υπέστησαν από την μη ανάληψη της κατασκευής του έργου αυτού, όσο και για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από την ως άνω ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έπληξε βάναυσα την εμπορική τους πίστη και δραστηριότητα, το κύρος τους, τη φήμη τους και το εμπορικό τους μέλλον».

Σημειώνεται ότι το έργο του Άκτιο – Αμβρακία, ύψους 150 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε τελικά στην ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, για την απ’ ευθείας σύνδεση του άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 μήνες. Με τη συμπλήρωση των 15 μηνών, υπάρχει πρόβλεψη να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 18 χλμ. του οδικού άξονα, που θα παρακάμπτουν την πόλη της Αμφιλοχίας, καθώς και να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, ώστε να γίνει ασφαλές το πιο επικίνδυνο τμήμα του υφιστάμενου οδικού δικτύου, στο οποίο γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα.

The post Αγωγή των ΜΗΧΑΝΙΚΗ και GD INFRASTRUTTURE κατά της Τράπεζας Πειραιώς για την εγγυητική του Άκτιο – Αμβρακία appeared first on Metaforespress.

Keywords