Workshops για την καταγραφή των αναγκών των λιμένων, στο πλαίσιο του έργου MOSES, στις 8 και 14 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του έργου MOSES, θα πραγματοποιηθούν τηλε-συναντήσεις (Workshops) σε Πειραιά στις 08/10/20, 11:00-13:00 (ώρα Ελλάδος) και Βαλένθια στις 14/10/20 11:00-13:00 (ώρα Ελλάδος), αντίστοιχα, αναφορικά με την καταγραφή των αναγκών όλων των λιμένων στις θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού εμπορευματοκιβωτίων αντιμετωπίζοντας προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη λειτουργία μεγάλων πλοίων μεταφοράς.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και γίνεται στους παρακάτω

συνδέσμους:

Piraeus: https://www.eventbrite.com/e/piraeus-virtual-focus-groupworkshop-tickets-120723474161 , on 8/10/2020, 10.00-12.00 CEST

Valencia: https://www.eventbrite.com/e/valencia-virtual-focus-groupworkshop-tickets-121036045069, on 14/10/2020, 10.00-12.00 CEST

Το Ευρωπαϊκό έργο MOSES

Το MOSES είναι έργο έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020). Στο πλαίσιο του έργου συμμετέχουν 17 εταίροι από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ενίσχυση της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων στην ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα. Η ομάδα του MOSES επιδιώκει να επιτύχει πέρα από την τεχνολογική εξέλιξη και την εφαρμοσμένη τεχνογνωσία επιτυγχάνοντας έναν στόχο που διαφορετικά θα ήταν ανέφικτος και αρκετά δαπανηρός σε επίπεδο μεμονωμένων προσπαθειών.

Το MOSES συντονίζεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και στοχεύει να ενισχύσει σημαντικά τη συνιστώσα των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων στην ευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού εμπορευματοκιβωτίων αντιμετωπίζοντας προβλήματα  που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη λειτουργία μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το MOSES θα ακολουθήσει μια διπλή στρατηγική υλοποίησης, η οποία συνίσταται στη μείωση του συνολικού χρόνου για την προσόρμισηστα λιμάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (TEN-Tnetwork) και στην τόνωση της χρήσης υπηρεσιών τροφοδοσίας σε μικρά λιμάνια, τα οποία έχουν περιορισμένη ή καθόλου υποδομή για τη φορτοεκφόρτωση πλοίων.

Για την επίτευξη των στόχων του, το έργο MOSES θα εφαρμόσει τις ακόλουθες καινοτομίες:

-Για το σκέλος των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων, η σχεδίαση ενός καινοτόμου, υβριδικού ηλεκτρικού πλοίου τροφοδοσίας σχεδιασμένο να ταιριάζει με κυρίαρχες επιχειρηματικές προτάσεις στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων.

-Για τις προβλήτες βαθέων υδάτων, η υιοθέτηση ενός αυτόνομου συστήματος ελιγμών και ελλιμενισμού πλοίων (MOSES AutoDock).

-Μια πλατφόρμα ψηφιακής συνεργασίας (πλατφόρμα MOSES).

Το MOSES είναι ένα φιλόδοξο έργο, το οποίο διαθέτει σημαντικό δυναμικό καινοτομίας στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη. Οι δυνατότητές του για καινοτομία καλύπτουν τόσο τις πτυχές σχεδιασμού πλοίων, όσο και τα εργαλεία λογισμικού και τα συνοδευτικά μοντέλα διακυβέρνησης για τη βελτίωση των σχετικών διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Γεφυρώνοντας τομείς της επιστήμης, βιομηχανίας, ναυτιλίας, εφοδιαστικής και λειτουργίας λιμένων, το MOSES θα παρέχει ένα εύφορο έδαφος για την ανταλλαγή δεξιοτήτων και εξειδικευμένης γνώσης, ενθαρρύνοντας τη μεταφορά τεχνολογίας/τεχνογνωσίας και ενσωματώνοντας ουσιαστικές συνέργειες μεταξύ των εταίρων.

Διάρκεια:1 Ιουλίου 2020 – 30 Ιουνίου 2023 (36 μήνες)Συνολική Χρηματοδότηση:8.122.150 ΕυρώΣυμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:8.122.150 ΕυρώThis project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 861678. The content of this document reflects only the authors’ view and the European Commission is not responsible for any use that may be made of the information it contains. Συντονιστής:Καθ. Νικόλαος Βεντίκος, Aν. Καθηγητής, Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) 

Κοινοπραξία:1.     ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΕΜΠ)

2.     ENGITEC SYSTEMS INTERNATIONAL LIMITED (ESI)

3.     CORE INNOVATION AND TECHNOLOGY OE (CORE)

4.     NEDERLANDSEORGANISATIEVOORTOEGEPASTNATUURWETENSCHAPPELIJKONDERZOEKTNO (TNO)

5.     STICHTINGMARITIEM RESEARCH INSTITUUT NEDERLAND (MARIN)

6.     ΕΛΛΗΝΙΚΗΕΝΩΣΗΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝΡΥΜΟΥΛΚΩΝ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝΚΑΙΠΛΟΙΩΝΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

7.    DANAOS SHIPPING COMPANY LIMITED (DANAOS)

8.    FUNDACION DE LA COMUNIDADVALENCIANA PARA LA INVESTIGACION,PROMOCION Y ESTUDIOSCOMERCIALES DE VALENCIAPORT (VPF)

9.    DNV GL HELLAS SA (DNVGL)

10.  ASTILLEROS DE SANTANDER SA (AST)

11.  PIRAEUS CONTAINER TERMINAL SINGLE MEMBER SA (PCT)

12.  ΔΗΜΟΤΙΚΟΛΙΜΕΝΙΚΟΤΑΜΕΙΟΜΥΚΟΝΟΥ (MHM)

13.  ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣΚΑΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣΣΗΜΠΙΛΙΤΥΕΠΕ(SEAB)

14.  TRELLEBORG RIDDERKERK BV (TRELL)

15.  CIRCLE SPA (CIRCLE)

16.  MACGREGOR SWEDEN AB (MCGRSWE)

17.  PROZERO INTERNATIONAL APS (TUCO)Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο:Καθ. Νικόλαος Βεντίκος, αν. Καθηγητής, Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
Συντονιστής του Έργου

E-mail: [email protected]

Τηλ: +30 210 772 3563

Ευαγγελία Λάτσα, διευθύνουσα σύμβουλος, SEAbilityLtd.,

Υπεύθυνη Εργασιών Διάχυσης και Προβολής του Έργου

Ε-mail: [email protected]

Τηλ: +30 210 428 1870

The post Workshops για την καταγραφή των αναγκών των λιμένων, στο πλαίσιο του έργου MOSES, στις 8 και 14 Οκτωβρίου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα