To υπουργείο Μεταφορών απέρριψε το αίτημα της Fraport για τα έργα στο «Μακεδονία»

Αρνητικά πρόκειται να απαντήσει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του metaforespress.gr, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΥΠΑ στο αίτημα της Fraport Greece για τη μη αναβάθμιση του τμήματος που συναντώνται οι διάδρομοι προσαπογειώσεων 10/28 και 16/34 του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Του Φώτη Φωτεινού

Η γερμανοελληνική κοινοπραξία είχε υποβάλλει έκθεση στο υπουργείο Μεταφορών, την οποία είχε επιμεληθεί η Intrakat, στην οποία αναφερόταν ότι δεν κρίνονται αναγκαία τα

έργα στο εν λόγω τμήμα.

Η Fraport Greece ζητούσε ουσιαστικά, είτε να εξεταστεί ο σημαντικός περιορισμός των εργασιών, είτε να επανεξεταστεί ακόμη και η ίδια η υλοποίηση των συγκεκριμένων εργασιών αναβάθμισης, φοβούμενη αρνητικές επιδράσεις στο πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου την κατασκευαστική περίοδο.

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΥΠΑ θεωρούν ότι τα έργα οφείλουν να συνεχιστούν, τόσο για τεχνικούς λόγους (ο διάδρομος χρήζει αναβάθμισης), όσο και για λόγους ασφαλείας (ενδέχεται να ανεβρεθούν παλαιά πυρομαχικά).

Επομένως, οι εργασίες θα εκκινήσουν τον Οκτώβριο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης στις 30/4/18.

The post To υπουργείο Μεταφορών απέρριψε το αίτημα της Fraport για τα έργα στο «Μακεδονία» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα