Royal Mail: Άνοδος 2% στα έσοδα α’ τριμήνου. Διατηρεί το outlook για ετήσια μείωση του όγκου επιστολών 4-6%

Σύμφωνα με τις προσδοκίες του ομίλου είναι η πορεία της Royal Mail, στο ά τρίμηνο του έτους.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έκδοση ενημερωτικού δελτίου, αναφορικά με την πορεία της επιχείρησης, που εξέδωσε ο βρετανικός ταχυδρομικός όμιλος.

Όπως σχολίασε ο Rico Back, διευθύνων σύμβουλος της Royal Mail, «συνολικά, η πορεία κατά τους πρώτους τρεις μήνες του οικονομικού έτους 2018-2019 τι συμβαδίζει με τις προσδοκίες μας».

«Οι επιδόσεις μας στα κομμάτι της εγχώριας αλληλογραφίας και των δεμάτων ήταν η αναμενόμενη, με την GLS να συνεχίζει

να αποδίδει τα μέγιστα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνουμε πρόοδο στις δυσκολίες και τις πρωτοβουλίες, που οφείλουμε να αναλάβουμε στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας για το συνταξιοδοτικό και τις πληρωμές. Μαζί με την CWU συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σύστημα Συλλογικής Οριοθετημένης Συνεισφοράς (Collective Defined Contribution).

Οι επιδόσεις του τριμήνου

Αυξημένα κατά 2% ήταν τα έσοδα του ομίλου στο α’ τρίμηνο του 2018.

Αντιθέτως, τα έσοδα του τμήματος UK Parcels, International & Letters (UKPIL) που μειώθηκαν κατά 1%.

Στο εν λόγω τμήμα τα έσοδα από τα δέματα αυξήθηκαν 6%, ενώ τα έσοδα από τις επιστολές μειώθηκαν 7%. Εξαιρουμένης της περιόδου των εκλογών, τα συνολικά έσοδα της UKPIL παρέμειναν στάσιμα, ενώ τα συνολικά έσοδα από την αλληλογραφία μειώθηκαν 5%.

Όσον αφορά στην General Logistics Systems (GLS), οι επιδόσεις της ήταν αρκετά υψηλές, με αύξηση του όγκου 10% και έσοδα της τάξης του 11%.

Η αύξηση των εσόδων πραγματοποιήθηκε σε όλες σχεδόν τις αγορές που επιχειρεί, με συνεχή ισχυρή ανάπτυξη σε Ιταλία, Δανία και Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι, στις ΗΠΑ η GLS συνεχίζει τις εργασίες για την ενοποίηση των GSO και Postal Express, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο εξαγόρασε την Redyser.

Καταλήγοντας, ο όμιλος επισημαίνει ότι διατηρεί το outlook για ετήσια μείωση του όγκου επιστολών κατά 4-6%. Επίσης, αναμένει ότι θα υπάρξει αντίκτυπος από το νέο κανονισμού GDPR στις επιχειρήσεις άρα και στον κλάδο.

Αναφορικά με την GLS, εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα επιτύχει καλές επιδόσεις το 2018-19, αν και τα περιθώρια ανάπτυξης μπορεί να επηρεαστούν από τις συνεχείς πιέσεις της αγοράς εργασίας σε πολλές από τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Μ. Δημητρίου

The post Royal Mail: Άνοδος 2% στα έσοδα α’ τριμήνου. Διατηρεί το outlook για ετήσια μείωση του όγκου επιστολών 4-6% appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα