Kοινή δήλωση Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για την φύλαξη των σταθμών του Μετρό από την Αστυνομία

Κοινή δήλωση, με τίτλο: “Μεγάλη ευθύνη των Υπουργών Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για την μη εφαρμογή της ΚΥΑ του 2018 για την φύλαξη των σταθμών του ΜΕΤΡΟ από την ΕΛΑΣ”, έκαναν οι τομεάρχες Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωση, «με αφορμή τον βίαιο ξυλοδαρμό Σταθμάρχη του Μετρό,

εργαζόμενου στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αναδεικνύονται οι ευθύνες τόσο των αρμόδιων Υπουργείων Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη όσο και των εμπλεκόμενων φορέων του ΟΑΣΑ Α.Ε. και της ΕΛ.ΑΣ. για τις συνθήκες φύλαξης των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και των χώρων ευθύνης των αστικών συγκοινωνιών, αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των εργαζομένων στις αστικές μεταφορές όσο και των πολιτών.

Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ5220/11-12-2018, με θέμα «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», που επέχει θέση σύμβασης καθορίζονται οι διαδικασίες για την διάθεση καρτών ελεύθερης μετακίνησης του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Καθορίζεται επίσης το αντιστάθμισμα της παραπάνω χρήσης καρτών είναι η ΕΛΑΣ «να διαθέτει το απαραίτητο ένστολο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου των φορέων ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. και Ο.ΣΥ Α.Ε. καθώς και κάθε άλλου χώρου αρμοδιότητας και ευθύνης του Ο.Α.Σ.Α., όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του, για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Ενδεικτικά αναφέρονται η φύλαξη των σταθμών της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου».

The post Kοινή δήλωση Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για την φύλαξη των σταθμών του Μετρό από την Αστυνομία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα