IATA: Υψηλό 12ετίας οι επιβατικές και 7ετίας οι εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές το α’ εξάμηνο!

«Χαμόγελα» στην αεροπορική βιομηχανία. Η ΙΑΤΑ γνωστοποίησε ότι, το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο ρυθμός ανάπτυξης των επιβατικών μεταφορών (7,9%) ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων 12 ετών και αντίστοιχα, των εμπορευματικών μεταφορών (10,4%) ο μεγαλύτερος των τελευταίων 7 ετών.

Αναφορικά με τις επιβατικές μεταφορές, ο συντελεστής πληρότητας έφτασε το 80,7%. Η Ευρώπη σημειώνει ικανοποιητικές επιδόσεις, αντίθετα με τη Βόρειο Αμερική, η οποία παρουσιάζει το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

Αντίστοιχα, όπως σχολιάζει η Ένωση για τις εμπορευματικές μεταφορές, «παρόλο που οι έρευνες των επιχειρήσεων

εξακολουθούν να δείχνουν άνοδο των εξαγωγών, από τις αρχές Μαρτίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο νέος κύκλος παραγγελιών.

Επίσης, ο δείκτης αποθεμάτων ως, προς τις πωλήσεις, έχει σταματήσει να βαίνει μειούμενος, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανάγκη των επιχειρήσεων να “επαναστοκάρουν” εμπορεύματα έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Καταλήγοντας, η IATA σχολιάζει ότι, παρόλο που τα νούμερα αυτά, θέτουν τις βάσεις για την καταγραφή ενός «ιστορικού» ρυθμού ανάπτυξης κατά το εξεταζόμενο διάστημα, ωστόσο «το μεγάλο ερώτημα είναι, εάν και κατά πόσο, οι ισχυρές αυτές επιδόσεις μπορούν να διατηρηθούν».

Β. Βεγιάζη

The post IATA: Υψηλό 12ετίας οι επιβατικές και 7ετίας οι εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές το α’ εξάμηνο! appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα