H DHL Global Forwarding αναπτύσσει περισσότερα εμπορευματικά τρένα μεταξύ Γερμανίας και Κίνας

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες Forwarding, Logistics και τακτικών ναυτιλιακών γραμμών (Liners) στρέφουν την προσοχή τους στον… σιδηρόδρομο.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Η DHL Global Forwarding, θυγατρική της Deutsche Post DHL Group,

εγκαινίασε δύο νέες συνδέσεις με τρένο από τη Γερμανία προς την Κίνα.

Η πρώτη σύνδεση εξυπηρετείται από τον τερματικό σταθμό KTL στο Ludwigshafen και ταξιδεύει μέσω της Πολωνίας, της Λευκορωσίας, της Ρωσίας και του Καζακστάν στον τερματικό σταθμό Xi’an, στην πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Shaanxi.

Η δεύτερη σύνδεση αναφέρεται στη διαδρομή μεταξύ Neuss και Xi’an μέσω Καλίνινγκραντ, μειώνοντας τον χρόνο διέλευσης σε 12 ημέρες.

Με αυτές τις συνδέσεις, το σιδηροδρομικό δίκτυο της DHL Global Forwarding επεκτείνεται περαιτέρω, παρέχοντας στους πελάτες, όπως αναφέρει η εταιρεία, πρόσβαση σε γρηγορότερους χρόνους παράδοσης στην Ασία.

«Η εφαρμογή ολοκληρωμένων διαδρομών με τρένο από την Ευρώπη προς την Κίνα αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση για εισαγωγές και ταχύτητα παράδοσης σε ασιατικές χώρες, συμπληρώνοντας τα ήδη υπάρχοντα τρένα της DHL από το Xi’an και το Chengdu προς την Ευρώπη», επισημαίνει η εταιρεία.

«Τα τελευταία χρόνια, παρατηρήσαμε μια αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα σιδηροδρομικών υπηρεσιών από και προς την Κίνα», εξηγεί ο Thomas Kowitzki, επικεφαλής της Chinarail, Multimodal της DHL Global Forwarding Europe.

«Η σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας, ο σύντομος χρόνος διέλευσης και οι χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με άλλους τρόπους μεταφοράς, τους καθιστούν μια ελκυστική εναλλακτική λύση.

Για να προσφέρουμε στους ευρωπαίους και παγκόσμιους πελάτες μας τον σωστό τρόπο μεταφοράς για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, επιδιώκουμε συνεχώς να επεκτείνουμε το δίκτυο συνδέσεων, χωρητικότητας και ταχύτητας υπηρεσίας.

Η χρήση υπηρεσιών logistics και υποδομής του τερματικού σταθμού KTL στο Ludwigshafen είναι ένα ακόμη βήμα προς έναν ακόμη πιο συνδεδεμένο κόσμο και σε πιο ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού», συμπληρώνει.

Οι νέες σιδηροδρομικές υπηρεσίες ΓερμανίαςΚίνας δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον μακροπρόθεσμο συνεργάτη της DHL, την RTSB GmbH, Friedrichsdorf.

Τα τρένα είναι φορτωμένα με αγαθά από όλη την Ευρώπη και πραγματοποιούν δρομολόγια πάνω από 9.400 χλμ.

Ο κόμβος της DHL στην Κίνα είναι στο Xi’an, όπου διανέμει το φορτίο σε γειτονικές χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

The post H DHL Global Forwarding αναπτύσσει περισσότερα εμπορευματικά τρένα μεταξύ Γερμανίας και Κίνας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα