Captain Fu Chengqiu, δ.σ. ΟΛΠ: Οι πρόσθετες επενδύσεις του Master Plan θα τονώσουν την τοπική και εθνική οικονομία

“Οι πρόσθετες επενδύσεις του Master Plan του ΟΛΠ θα τονώσουν ακόμη περισσότερο την απασχόληση και την τοπική και εθνική οικονομία”, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Captain Fu Chengqiu, στη σημερινή παρουσίαση των περσινών οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.

Η ανωτέρω δήλωση εντάσσεται στην

προσπάθεια του Οργανισμού για την πραγματοποίηση, πέραν των υποχρεωτικών επενδύσεων, τις οποίες ενέκρινε, υπό προϋποθέσεις η ΕΣΑΛ, και των προαιρετικών (logistics center, car terminal, mall, κτλ.).

Πρόσθετος προβληματισμός επικρατεί στον ΟΛΠ και από την απόφαση του ΚΑΣ για την κήρυξη σημαντικού τμήματος του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου.

Σχετικά με την εφετινή πορεία του Οργανισμού, σημειώθηκε ότι, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι προβλήτες II και III του, υπό παραχώρηση, ΣΕΜΠΟ που αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή εσόδων του ΟΛΠ, πέτυχαν νέο ρεκόρ διακίνησης εξυπηρετώντας 1,25 εκατ. TEU, φέρνοντας πιο κοντά τον Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο.

Επίσης, θετική είναι και η πορεία των υπολοίπων δραστηριοτήτων της εταιρείας και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας, όπου εμφανίζεται άνοδος στις κρατήσεις πλοίων για το 2019 κατά 20%, καθώς και στη ναυπηγοεπισκευή, όπου οι συνολικές μέρες απασχόλησης των δεξαμενών έχουν αυξηθεί κατά 53%.

The post Captain Fu Chengqiu, δ.σ. ΟΛΠ: Οι πρόσθετες επενδύσεις του Master Plan θα τονώσουν την τοπική και εθνική οικονομία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα