6.844 κιβώτια μετέφερε ο «γίγαντας των αιθέρων» που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος». Video + φωτογραφίες

Σύσσωμη η cargo κοινότητα του αεροδρομίου της Αθήνας περίμενε με μεγάλη αγωνία, την Τετάρτη 13 Μαΐου, την άφιξη του «γίγαντα των αιθέρων», του Antonov 225.

Αφετηρία του ήταν το αεροδρόμιο Τιαντζίν, στην περιοχή Γκουανγκτζού, της βορειοανατολικής Κίνας. To αεροσκάφος περιείχε ιατρικό εξοπλισμό για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου (ΙΦΕΤ).

Η φόρτωση ήταν χύδην (κιβώτια), ώστε να γίνει

αξιοποίηση όλου του χώρου της ατράκτου.

Το αεροσκάφος μετέφερε 81.520 κιλά ή 6.844 κιβώτια. Τα κιβώτια περιείχαν μάσκες, ποδονάρια, προστατευτικό ρουχισμό, ποδιές μιας χρήσης και καπέλα χειρουργείου για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, μηχανήματα κατασκευής μασκών.

Posted by Dionyssis Protopapas on Wednesday, May 13, 2020

Από τα παραπάνω κιλά, 10 τόνοι προωθήθηκαν οδικώς στη Δανία, 40 τόνοι περίπου ήταν για ΙΦΕΤ και τα υπόλοιπα κιλά για ιδιώτες (επιχειρήσεις).

Posted by Dionyssis Protopapas on Wednesday, May 13, 2020

Αναφορικά με το αεροσκάφος, έχει έρθει άλλες 5 φορές στο ΔΑΑ, τόσο για φόρτωση, αλλά και ως technical stop / refueling. Η τελευταία φορά που ήρθε στην Αθήνα ήταν τον Απρίλιο του 2018.

Φώτης Φωτεινός

The post 6.844 κιβώτια μετέφερε ο «γίγαντας των αιθέρων» που προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος». Video + φωτογραφίες appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα