4ωρη στάση εργασίας (5 – 9 το πρωί), στις 10 Αυγούστου, από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Σε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 5 έως τις 9 το πρωί, αποφάσισαν να προχωρήσουν στις 10 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Μάλιστα, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων του

Οργανισμού, θα αποσταλεί σχετικό εξώδικο στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, όρισε την πρώτη στάση εργασίας για την επόμενη εβδομάδα, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για νέα διαβούλευση, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δημήτρης Τσερμενίδης πρόεδρος των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «αύριο, μεθαύριο θα γίνει σχετική ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων για να αποφασιστεί η διενέργεια επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του αρμόδιου υπουργείου στα αιτήματα των εργαζομένων».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη υπήρξε επικοινωνία με τον γ.γ. Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και δόθηκε η υπόσχεση ότι μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόφαση καταβολής των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ που προβλέπεται στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία έληξε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δεν καταβάλλονται από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας, αναμένεται και συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Γιώργο Σκόδρα, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της προμήθειας ανταλλακτικών, ώστε να επισκευαστούν λεωφορεία που παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, «σήμερα κυκλοφόρησαν περί τα 170 λεωφορεία. Εάν έρθουν ανταλλακτικά μπορούμε να βγάλουμε άλλα περίπου 100, ώστε να πάρει μια ανάσα η πόλη».

The post 4ωρη στάση εργασίας (5 – 9 το πρωί), στις 10 Αυγούστου, από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα