Θρήνος για τον μικρό Τζούλιαν – Ακόμη ένα παιδί ανάμεσα στα θύματα της Βαρκελώνης

- Αυτό που όλοι απεύχονταν, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε – Ο 7 ετών Τζούλιαν Κάντμαν είναι ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη – Αγνοούνταν από το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο βαν των τζιχαντιστών έπεσε πάνω σε κόσμο στον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας – Η μητέρα του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση – Έχουν ταυτοποιηθεί 12 θύματα, ανάμεσά τους ένα αγοράκι τριών ετών από την Ισπανία
Ακόμη μια αθώα ψυχή νεκρή. Ακόμη ένα παιδί θύμα των τρομοκρατών. Η Βαρκελώνη, η Μελβούρνη, ο κόσμος όλος θρηνούν για το θάνατο του επτά ετών Τζούλιαν Κάντμαν.

Το αγόρι βρισκόταν με τη μητέρα του, Τζομ, στον πεζόδρομο της Λας Ράμπλας, στην καρδιά της Βαρκελώνης, όταν ένας από τους 12 τζιχαντιστές που σχεδίαζαν να καταστρέψουν την πόλη, έπεσε πάνω στο πλήθος με ένα λευκό βαν.

Η μητέρα του, Τζομ, τραυματίστηκε σοβαρά και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Από εκείνη τη στιγμή, η οικογένεια αναζητούσε τον 7χρονο. Κανείς δεν ήξερε που ήταν ο Τζούλιαν, να ζούσε ή αν είχε πεθάνει.

Δυστυχώς, την Κυριακή (20.08.2017) ήρθε η θλιβερή επιβεβαίωση από την ισπανική αστυνομία: ο μικρός Τζούλιαν είναι ένα από τα 13 θύματα του μακελειού.

«Καθώς απολάμβανε τα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη με τη μητέρα του, πήραν με θλιβερό τρόπο τον Τζούλιαν μακριά μας» τονίζει η οικογένειά του σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του παιδιού.

«Είχε τόση ενέργεια, ήταν αστείος, με χιούμορ, έφερνε πάντα το χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Υπήρξαμε τόσο ευλογημένοι που τον είχαμε στις ζωές μας και θα θυμόμαστε το χαμόγελό του κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του στις καρδιές μας», σημειώνουν.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο μικρός Τζούλιαν αγνοείται, ο πατέρας Άντριου έφυγε από τη Μελβούρνη για την Βαρκελώνη. Ο Τζούλιαν και η μαμά του βρίσκονταν στην Ισπανία για το γάμο ανιψιάς της Τζομ.

Ο 42χρονος Άντριου Κάντμαν έφτασε στη Βαρκελώνη το Σάββατο, μετά από ταξίδι 22 ωρών. Ωρών γεμάτων αγωνία για τον γιο και τη γυναίκα του.

Αμέσως μόλις έφτασε στην Ισπανία, μέλη του προξενείου της Αυστραλίας τον οδήγησαν στο σημείο όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης προκειμένου να εξεταστούν. Εκεί, είχε το θλιβερό καθήκον να αναγνωρίσει τη σορό του γιου του.

Έμεινε στο νεκροτομείο σχεδόν μια ώρα, πριν πάει στο νοσοκομείο Vell d’Hebron, όπου νοσηλεύεται η σύζυγός του. Η Τζομ Κάντμαν έχει υποστεί κατάγματα στα πόδια της. Ήδη έχει υποβληθεί σε εγχείρηση.

Τα πρώτα λεπτά, δίπλα της ήταν ένας άνδρας που έσπευσε να τη βοηθήσει. Όπως είπε, το μόνο που ζητούσε ήταν πληροφορίες για τον μικρό Τζούλιαν.

Ο μικρός είχε διπλή υπηκοότητα, ήταν Βρετανο-αυστραλός. Είχε γεννηθεί στο Κεντ αλλά όταν ήταν τριών ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στη Μελβούρνη.

Είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο θύμα του μακελειού στη Βαρκελώνη. Το πρώτο ήταν ο Ιταλός Μπρούνο Γκουλότα. Ο 35χρονος σκοτώθηκε από το βαν των τρομοκρατών την ώρα που κρατούσε από το χέρι τον μόλις πέντε ετών γιο του και ενώ στο πλάι του βρισκόταν η σύντροφός του η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της την ενός έτους κόρη τους…

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών επιβεβαίωσαν επίσης στο Twitter ότι ταυτοποίησαν, μεταξύ των 14 νεκρών των δύο επιθέσεων στην Καταλονία, άλλα δύο θύματα, ιταλικής και βελγικής υπηκοότητας, χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες.

Μετά τις νέες ταυτοποιήσεις, ο αριθμός των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν επισήμως από τις αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τις οικογένειές τους, ανέρχεται σε 12. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερις Ισπανοί, δυο Πορτογάλοι, δυο Ιταλοί, ένας Ισπανο-αργεντινός, ένας Βέλγος και ένας Βρετανο-αυστραλός.

Μεταξύ των Ισπανών που σκοτώθηκαν βρίσκεται κι ένα αγοράκι 3 ετών.

Από τους 126 τραυματίες και στις δύο επιθέσεις σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς, οι 51 παραμένουν υπό νοσηλεία , σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό της τοπικής κυβέρνησης. Δέκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 13 σε σοβαρή.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγη newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα