Σκύλος κοιτάει κάθε βράδυ την οικογένεια του και δεν φεύγει αν δεν αποκοιμηθούν. Μόλις μαθαίνουν το λόγο ξεσπάνε σε λυγμούς

Η προσαρμογή σε ένα νέο σπίτι μπορεί να είναι δύσκολη για τον οποιονδήποτε, ακόμα και για τα κατοικίδια ζώα μας. Επίσης, το να βρίσκονται σε ένα άγνωστο περιβάλλον, και στη συνέχεια να αναγκάζονται να αλληλεπιδρούν με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, είναι κάτι που τους προκαλεί σύγχυση, και είναι τρομακτικό για κάθε πλάσμα.

Αυτή η κατάσταση είναι ακόμη πιο κατανοητή όταν το ζώο είχε στο παρελθόν μια τραυματική εμπειρία. Τότε, δυστυχώς δεν μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα του δεδομένα.

Μια οικογένεια υιοθέτησε πρόσφατα

το νέο σκυλί της από ένα καταφύγιο ζώων, το οποίο φάνηκε ενθουσιασμένο με αυτή την αλλαγή στη ζωή του. Κι εκείνοι όμως τον αγάπησαν αμέσως, και τον πλημμύρισαν με πολλά πολλά χάδια.

Ήταν μια μεγάλη χαρά για την οικογένεια.

Τον πήγαιναν για περίπατο, έπαιζαν μαζί του όλη την ημέρα, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Κάθε βράδυ, όταν οι ιδιοκτήτες του τον έβαζαν στο κρεβάτι του, παρατήρησαν ότι κάθε φορά, ο σκύλος καθόταν πλάι τους, τους κοίταζε μέχρι να αποκοιμηθούν, και εξακολουθούσε να τους παρακολουθεί μέχρι να ξυπνήσουν.

Δεν καταλάβαιναν γιατί εκείνος δεν κοιμόταν, έτσι τον πήγαν στον κτηνίατρο για ένα τσεκάπ. Ήλπιζαν πως κάτι θα μπορούσε να εξηγήσει την περίεργη συμπεριφορά του, αλλά ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, και πως το σκυλί τους ήταν απόλυτα υγιές.

Ήταν ευτυχείς που ο σκύλος τους ήταν υγιής, αλλά ήξεραν ότι κάτι πήγαινε στραβά. Έτσι, αποφάσισαν να επισκεφθούν το καταφύγιο απ’ όπου τον είχαν υιοθετήσει, για να μάθουν για το παρελθόν του, και να δουν αν είχαν παρατηρήσει κι εκείνοι την περίεργη συμπεριφορά του. Τότε, οι υπεύθυνοι του καταφυγίου είπαν τα θλιβερά νέα στην οικογένεια.

Μια μέρα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σκύλου του είχε δώσει υπνωτικά και μόλις το σκυλί κοιμήθηκε, εκείνος το σήκωσε και το πήγε στο καταφύγιο. Το σκυλί ξύπνησε και δεν είδε ποτέ ξανά τον ιδιοκτήτη του. Και είναι προφανές ότι το άτυχο αυτό ζώο αισθάνθηκε πολύ αναστατωμένο και μόνο…

Όταν οι νέοι ιδιοκτήτες έμαθαν για την ιστορία του σκύλου τους, του έβαλαν αμέσως ένα κρεβατάκι δίπλα στο δικό τους. Ήθελαν να του δείξουν ότι άνηκε εκεί, και πως μπορούσε να κοιμάται ήσυχος.

Από εκείνη την ημέρα, ο αξιαγάπητος αυτός σκύλος κοιμόταν στο δωμάτιο μαζί τους, και δεν είχε μείνει ξάγρυπνος ποτέ ξανά! Σίγουρα μετά απ’ αυτό θα ένιωθε το πιο ευτυχισμένο σκυλί του κόσμου!

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα