Οι 25 κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018, που θέλουν και πάλι το φυσικό μακιγιάζ να αποτελεί την κυρίαρχη επιλογή των διάσημων makeup artists.

Εμπνευσμένοι από τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας, τόσο οι σχεδιαστές όσο και οι artists δημιούργησαν τα νέα makeup trends για την εποχή.

Η απουσία ενός τουλάχιστον από τα βασικά βήματα του μακιγιάζ (makeup, contouring, μάσκαρα, κραγιόν κλπ) έλαβε χώρα σε κάθε catwalk. Αυτό οδήγησε

και στην βασική για την εποχή κορυφαία τάση το no-makeup makeup.

Βέβαια πέρα από το απλό αυτό μακιγιάζ που αναδεικνύει την φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας, οι ειδικοί θέλησαν να συμπεριλάβουν στις τάσεις και το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή τα έντονα βαμμένα μάτια σε διάφορες αποχρώσεις, το μαύρο eyeliner, τα smokey eyes και τα σκούρα χείλη.

Δείτε λοιπόν την λίστα με τις 25 κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 και ανακαλύψτε τι θα φορεθεί φέτος:

1. Φυσικό μακιγιάζ, χωρίς make up

Το φυσικό και όσο το δυνατόν ανύπαρκτο μακιγιάζ θα αποτελέσει και φέτος μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018. Αν λοιπόν δεν έχετε «εξάρτηση» από το make up και η επιδερμίδα σας είναι καθαρή και λαμπερή, τότε μπορείτε να το αποφύγετε όσο το δυνατόν γίνεται και να αναδείξετε με τον καλύτερο τρόπο την φυσική σας ομορφιά. Χρησιμοποιήστε λοιπόν όσο πιο λίγα καλλυντικά προϊόντα θέλετε και αφήστε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά να αποκαλυφθούν!

Οι διάσημοι οίκοι αποφάσισαν να παρουσιάσουν αυτή την τάση με τον πιο απλό τρόπο. Πρόσθεσαν απλά λίγο απαλό ροζ χρώμα στα χείλη και τα ζυγωματικά των μοντέλων τους, χτένισαν τα φρύδια τους προς τα πάνω και τους έβαλαν μάσκαρα. Αυτό ήταν!

2. Αποφύγετε το Contour

Τα τελευταία χρόνια το contouring έχει κατακλύσει τον τομέα του μακιγιάζ. Πρόκειται για το όπλο των make-up artists που μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως ένα πρόσωπο, δημιουργώντας του τις απαραίτητες γωνίες που του λείπουν με την βοήθεια των φωτοσκιάσεων. Ωστόσο, και φέτος οι ειδικοί παραλείπουν το highlighting και προτείνουν την αποκάλυψη του καθαρού προσώπου με ένα πολύ λεπτό στρώμα make up ή και χωρίς αυτό.

Αν ωστόσο θεωρείτε πως το contouring είναι απαραίτητο για εσάς, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε ένα απαλό και φυσικό αποτέλεσμα. Και βέβαια μην ξεχάσετε να το απλώσετε πάρα πολύ καλά.

3. Φρύδια χωρίς γέμισμα

Τα έντονα βαμμένα φρύδια με μολύβι ή σκιά δεν θα είναι πλέον στην μόδα. Μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 θέλει τα φρύδια εντελώς άβαφα. Αφήστε λοιπόν το γέμισμα των φρυδιών σας στην άκρη και ξεχάστε το μολύβι ή την σκιά φρυδιών. Εξάλλου όπως ήδη αναφέραμε, το φυσικό μακιγιάζ με όσο το δυνατόν λιγότερα είναι το must της εποχής.

4. Αποφύγετε το κραγιόν

Η τάση του φυσικού και no-makeup μακιγιάζ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με την παράλειψη και του κραγιόν. Αφήστε τα χείλη σας φυσικά και ξεχάστε τους λεκέδες από κραγιόν στα ρούχα και τα δόντια σας.

5. Ματ, βελούδινη επιδερμίδα

Η ματ βελούδινη επιδερμίδα με μια γερή δόση πούδρας επιστρέφει στις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018. Ορισμένοι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν τα μοντέλα τους με μακιγιάζ χωρίς τις τεχνικές του strobing και του highlighting.

6. Highlight κατά μήκος της μύτης

Την περσινή χρονιά οι διάσημοι make up artists είχαν εστιάσει στα ζυγωματικά και τα μάγουλα δίνοντας τους ένα δροσερό φινίρισμα. Φέτος όμως αποφάσισαν να δώσουν περισσότερη προσοχή σε ένα άλλο από τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου, την μύτη και συγκεκριμένα την γέφυρα αυτής. Εφάρμοσαν λοιπόν την τεχνική του highlighting κατά μήκος της μύτης, κάνοντας την να δείχνει λεπτότερη και πιο φωτεινή.

7. Απαλό ροζ ρουζ

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές στις αποχρώσεις του ρουζ είναι οι φυσικοί και ζεστοί τόνοι μιας και το αποτέλεσμα που προσφέρουν είναι πιο φυσικό και κολακευτικό. Ωστόσο, οι κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 παρουσιάζουν ως top απόχρωση το απαλό ροζ.

Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο χρωματισμό ρουζ μπορείτε να δώσετε την ψευδαίσθηση πως τα ζυγωματικά σας έχουν πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα λόγω του ψυχρού αέρα της εποχής.

8. Πολύχρωμη μάσκαρα

Η χρήση της πολύχρωμης μάσκαρα κάνει δυναμικό come back από την δεκαετία του ’90. Έντονοι χρωματισμοί στις βλεφαρίδες όπως μπλε, πράσινο, μωβ, ροζ κλπ θα φορεθούν πολύ αυτή την εποχή. Δοκιμάστε τις και κάντε το βλέμμα σας εντυπωσιακό με μια μόνο κίνηση.

9. Χωρίς μάσκαρα

Αφού το no makeup look είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018, θα ήταν περίεργο να μην βλέπαμε και την μάσκαρα να απουσιάζει τελείως από το μακιγιάζ.

Αποφασίζοντας να ακολουθήσετε την τάση της μη χρήσης μάσκαρας μπορείτε να εστιάσετε την προσοχή στα χείλη ή την επιδερμίδα σας. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε και πάλι τα φυσικά χαρακτηριστικά σας.

10. Παίξτε με τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Αν πάλι σας αρέσουν οι έντονες και εντυπωσιακές βλεφαρίδες μην φοβηθείτε να παίξετε με τις ψεύτικες. Μακριές, πυκνές και έντονες πάνω, αλλά και κάτω βλεφαρίδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες. Οι make up artists έδωσαν μεγάλη βάση στις κάτω βλεφαρίδες κάτι το οποίο δεν είναι πολύ συνηθισμένο.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι ακραίες επιλογές ψεύτικων βλεφαρίδων. False lashes με φτερά, στρας, glitter και ότι μπορείτε να φανταστείτε κατέκλυσαν τα catwalks δίνοντας στα μοντέλα μια πιο extreme εμφάνιση.

11. Ροζ σκιές ματιών

Σε γενικές γραμμές οι χρωματισμοί των σκιών στα μάτια που επιλέχθηκαν για τα catwalks της εποχής δεν ήταν απαλές. Ωστόσο, αρκετοί οίκοι που επέλεξαν να δώσουν μια πιο ρομαντική νότα στο μακιγιάζ των μοντέλων τους χρησιμοποιώντας ροζ σκιές ματιών σε αποχρώσεις του ρουζ.

Αυτή είναι και μια από τις πιο απαλές κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 που αποπνέει θηλυκότητα.

12. Μάτια στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος

Μια πρόταση των διάσημων οίκων που συνδυάζει άλλες δυο από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 είναι και τα μάτια στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Πρόκειται για το μακιγιάζ που συνδυάζει τα τρικολόρε βλέφαρα και τις ροζ σκιές ματιών σε ένα. Το αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού είναι εντυπωσιακό και θα ήταν κρίμα να μην αναφερθεί ξεχωριστά.

Παίξτε λοιπόν με τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, συνδυάστε τρία διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου και του ροζ και χαρίστε στα μάτια σας ένα υπέροχο και εντυπωσιακό μακιγιάζ.

13. Αστραφτερές χρυσές σκιές

Μια ακόμη απόχρωση που έκανε αισθητή την παρουσία της στα catwalks του Φθινοπώρου / Χειμώνα 2017 – 2018 είναι και η χρυσή. Πρόκειται για μια απόχρωση που δημιουργεί εντυπωσιακά glamorous look και είναι ιδανική για τις επίσημες εμφανίσεις σας. Αποπνέει πολυτέλεια και ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Μπορεί να συνδυαστεί με μια πιο σκούρα απόχρωση και να δημιουργήσει εκπληκτικά smokey eyes look.

14. Πολυτελείς μπρονζέ σκιές ματιών

Όπως το χρυσό, έτσι και το μπρονζέ είναι ένα χρώμα που μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά μακιγιάζ ματιών. Είναι πιο ουδέτερο και όχι τόσο έντονο όσο το χρυσό. Η χρήση του στο μακιγιάζ ματιών δημιουργεί εκπληκτικό και σαγηνευτικό βλέμμα. Είναι ένα από τα απόλυτα χρώματα του φθινοπώρου, και όχι μόνο, διότι θυμίζει τα πεσμένα φύλλα και γενικότερα τις αποχρώσεις της φύσης για την εποχή. Μια θερμή απόχρωση που διαθέτει μεταλλική λάμψη και δείχνει πολυτέλεια, κολακεύοντας σχεδόν κάθε χρώμα ματιού ή κάθε τόνο επιδερμίδας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι μπρονζέ σκιές, σε αντίθεση με τις χρυσές, μπορούν να φορεθούν τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

15. Ανέμελα smokey eyes

Τα smokey eyes είναι ένα είδος μακιγιάζ που έχει αγαπηθεί τελευταία πολύ από τις γυναίκες. Ωστόσο, οι κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 το παρουσιάζουν πιο έντονο και ανέμελο. Λίγο μουτζουρωμένο και λίγο πιο «άγριο» το smokey eyes που θα φορεθεί φέτος θα είναι κάτι το διαφορετικό.

16. Βλέφαρα με μια απόχρωση σκιάς και έντονο τελείωμα

Για να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό μακιγιάζ ματιών, σύμφωνα με τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από μια σκιά ματιών. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να γεμίσετε όλο το βλέφαρό με το συγκεκριμένο χρώμα και να κάνετε ένα έντονο τελείωμα. Ένα τελείωμα με απότομο κόψιμο, χωρίς σβήσιμο. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό και εντυπωσιακό.

17. Μπλε χρώμα στα βλέφαρα

Το μπλε χρώμα στα μάτια έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Είτε πρόκειται για τις διάφορες αποχρώσεις του μπλε σε σκιές ματιών, είτε για eyeliner και μολύβια, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η επιλογή βέβαια του συγκεκριμένου χρώματος δεν είναι εύκολη και πολλές είναι οι γυναίκες που δεν το τολμούν. Ωστόσο αυτό δεν το εμποδίζει από το να είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018.

18. Τρικολόρε βλέφαρα

Η τεχνική του graphic color θα αποτελέσει φέτος κορυφαία επιλογή στο μακιγιάζ. Οι σκιές ματιών δεν θα είναι πλέον καλά αναμεμειγμένες, αλλά θα δημιουργείται ένα color blocked τύπου μακιγιάζ με αποχρώσεις έντονες που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι αμέτρητοι.

19. Έντονες γραμμές στα βλέφαρα

Μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 είναι και αυτή με τις έντονες γραμμές στα βλέφαρα. Πρόκειται για ένα αρκετά εύκολο μακιγιάζ που όμως είναι πολύ ιδιαίτερο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε μια γραμμή στο επάνω μέρος του βλεφάρου, κοντά στην πτυχή του ματιού.

20. Negative Space Eye Makeup

Η τεχνική του negative space που την έχουμε δει κατά κόρον στον τομέα του μανικιούρ, λαμβάνει πλέον χώρα και στο μακιγιάζ με το Negative space eyeliner, αλλά και γενικότερα το μακιγιάζ με κενά να κατακλύζει τα catwalks του Φθινοπώρου / Χειμώνα 2017 – 2018. Πρόκειται για ένα ακόμη ιδιαίτερο τρόπο για να βάψετε τα μάτια σας και να δημιουργήσετε ξεχωριστά μακιγιάζ.

21. Παίζοντας με το μαύρο eyeliner

Το μαύρο eyeliner είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για το μακιγιάζ τους. Η γραμμή που μπορείτε να σχεδιάσετε με αυτό μπορεί να κάνει το βλέμμα σας άκρως σαγηνευτικό χωρίς να χρειαστείτε κάποια σκιά για να το τονίσετε. Ωστόσο ο τρόπος εφαρμογής και τα σχήματα που μπορείτε να κάνετε είναι πολλά και διάφορα. Παίξτε λοιπόν με το μαύρο eyeliner και απογειώστε το μακιγιάζ σας με την γραμμή που κάνει την διαφορά.

22. Σπάζοντας τον κανόνα των σκούρων ματιών και χειλιών

Μέχρι τώρα, ένας από τους βασικούς κανόνες του μακιγιάζ ήταν πως όταν βάψετε έντονα και σκούρα τα μάτια σας θα πρέπει να φορέσετε απαλό κραγιόν και το αντίστροφο. Φέτος όμως οι διάσημοι makeup artists αποφάσισαν να καταρρίψουν αυτόν τον κανόνα και να συνδυάσουν σκούρα μάτια με σκούρα χείλη.

23. Ατημέλητο κραγιόν

Το κραγιόν σας δεν θα χρειάζεται πλέον να είναι άψογα τοποθετημένο με την γραμμή του περιγράμματος του να είναι αψεγάδιαστη κι αυτό διότι μια από τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 θα είναι το ατημέλητο κραγιόν. Αν λοιπόν η τέλεια εφαρμογή του κραγιόν δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε.

24. Μάτια και χείλη στις πορτοκαλί αποχρώσεις της κολοκύθας

Οι πορτοκαλί αποχρώσεις της κολοκύθας θα αποτελέσουν κορυφαία απόχρωση στο μακιγιάζ των ματιών, αλλά και των χειλιών για το Φθινόπωρο. Δοκιμάστε το και δημιουργήστε εκπληκτικές εμφανίσεις.

25. Maroon χείλη και απαλό μακιγιάζ στα μάτια

Την λίστα με τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017 – 2018 έρχεται να συμπληρώσει το απαλό μακιγιάζ ματιών σε συνδυασμό με σκούρα χείλη σε απόχρωση maroon. Η χρήση και μόνο αυτού του χρώματος κραγιόν μπορεί να κάνει την εμφάνιση σας άκρως εντυπωσιακή.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα