Ο γίγαντας που ξεκίνησε από τα Τάρταρα για να κατακτήσει το Έβερεστ!

Όλα φτάνουν στην ώρα τους για εκείνους που ξέρουν να περιμένουν. Αυτό ακριβώς συνέβη και στον αγαθό γίγαντα του Ευρωμπάσκετ Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Μια επαγγελματική πορεία που από το ξεκίνημα της, δεν ήταν καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα. Το δώρο που του έκανε ο θεός, δίνοντας του το σχεδόν εξωπραγματικό ύψος για τη γενιά του 2.21, ήταν το μόνο εφόδιο για να ξεκινήσει το όνειρο του, το επαγγελματικό μπάσκετ.
Γεννημένος σε ένα ανατολικό προάστιο της Σερβίας, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Χέμοφαρμ. Τα μηνύματα όμως που έπαιρνε από τους τοπικούς κύκλους του αθλήματος ήταν αποκαρδιωτικά γι’ αυτόν. Το μόνο προσόν που του αναγνώριζαν, ήταν το ύψος του. Αυτό όμως από μόνο του, δεν ήταν δυνατό να τον κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους καλύτερους. Η τεχνική, η ποιότητα, το επίπεδο κατάρτισης του δεν τον βοηθούσαν να προχωρήσει πέρα από τα σύνορα της Σερβίας. Αυτό όμως δεν ήταν κάτι που πτόησε τον Μπόμπαν, που συνέχιζε να δουλεύει σκληρά, με μεγάλη πίστη στον εαυτό του και τα όνειρα του.
Μέχρι που το 2006 δικαιώθηκε. Σε ένα τυχαίο πέρασμα από την περιοχή του, ο Μίροσλαβ Νίκολιτς, τον είδε, τον ξεχώρισε, και του ζήτησε να τον ακολουθήσει. Το προσωπικό στοίχημα του «Μούτα» που αφορούσε τον Μπόμπαν, ήταν πως είχε να αντιμετωπίσει και επιπλέον προβλήματα, αφού πέραν της χαμηλής τεχνικής κατάρτισης του παίκτη, είχε να ξεπεράσει και τα σωματικά προβλήματα που του είχε δημιουργήσει η απότομη ανάπτυξη του, με ζημιές στα γόνατα και τους μύες.
Το πείσμα, η θέληση, η δουλειά, η υπομονή και το στοίχημα πλέον και των δύο για το απόλυτο, έγινε στόχος ζωής που τελικά πέτυχε.
Από το σημείο εκείνο και μετά η πορεία του γνωστή. Διακρίσεις, επιτυχίες, συγκινήσεις, αποτυχίες, ήττες, όλα αυτά δηλαδή που συνοδεύουν την καριέρα ενός επιτυχημένου αθλητή. Τίποτα όμως από αυτά δεν τον επηρέασε, συνέχιζε να δουλεύει με το ίδιο πάθος που είχε στα 14 χρόνια του, αντιμετώπιζε τα λάθη μόνος του και τις επιτυχίες του με τους συμπαίκτες του.
Ο αγαθός γίγαντας των παρκέ, με την «τρομακτική» παρουσία, όσο κυρίαρχος είναι στους αγώνες, τόσο ταπεινός και ευγενικός είναι στη προσωπική του ζωή.
Την πετυχημένη πλέον καριέρα του Μπόμπαν, συμπληρώνει η οικογένεια του, με τη σύζυγο του Μίλιτσα Κρίστιτς και τους 2 γιους που έχουν αποκτήσει.
Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ένας αντιστάρ της ζωής, που δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε και δεν αγνόησε ποτέ όσους τον στήριξαν στα δύσκολα, σήμερα μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για ότι κατάφερε με το πείσμα και τη σκληρή δουλειά. Γιατί όταν δίνεις όλο σου τον εαυτό σε αυτό που πιστεύεις, πάντα παίρνεις πίσω περισσότερα απ’ όσα έδωσες.

via gossiptv

Keywords
Αναζητήσεις
μπόμπαν μαριάνοβιτς βικι, μπόμπαν μαριάνοβιτς βικιπαιδεια
Τυχαία Θέματα