Κατοικία στη Μάνη συνδυάζει με αρμονικό τρόπο το παραδοσιακό με το μοντέρνο

Το έργο που βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη, αφορά δύο κατοικίες διαρθρωμένες από έξι πέτρινους όγκους συνδεδεμένους μεταξύ τους με μεταλλικά στοιχεία και αυλές.

Οι αρχιτέκτονες Νικήτας Χατζημιχάλης, Ιωάννα Χολέβα και Νίκος Χατζημιχάλης, δημιούργησαν ανοίγματα ανάμεσα στις κατοικίες που δίνουν την αίσθηση της παραδοσιακής γειτονιάς της Μάνης.

Η εναλλαγή ανάμεσα στις ανοικτές αυλές της εισόδου και στις πιο ιδιωτικές κλειστές αυλές, θυμίζουν τους τοπικούς οικισμούς χωρίς να χάνουν τον σύγχρονο σχεδιασμό τους.

Οι κατοικίες βρίσκονται στη μέση

ενός ελαιώνα με θέα στον Ταΰγετο και την θάλασσα και αυτό χαρίζει απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής και στιγμές απίστευτης ησυχίας και ηρεμίας.

Οι μεταλλικές κατασκευές προσδίδουν στο κτίριο ένα βιομηχανικό χαρακτήρα, ενώ οι μεγάλες γυάλινες προσόψεις επιτρέπουν στην θέα να εισχωρεί βαθιά μέσα στους χώρους και δημιουργεί έναν συνεχή διάλογο ανάμεσα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή είναι η πέτρα, προϊόν της εκσκαφής και οι ελαφριές γυάλινες – μεταλλικές κατασκευές.

Οι στιβαροί πέτρινοι τοίχοι έρχονται σε διαλεκτική αντίθεση με τις ελαφριές μεταλλικές – γυάλινες κατασκευές αναδεικνύοντας τη σύνθεση των όγκων και τους ενδιάμεσους χώρους που δημιουργούνται.

Τα πολλαπλών επιπέδων κτίρια διακρίνονται τόσο για τους ευρύχωρους, εργονομικούς και φωτεινούς χώρους, όσο και για την μοντέρνα τους διακόσμηση.

Τα έπιπλα, τα έργα τέχνης και τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να εκφράζουν το σύγχρονο και ελεύθερο πνεύμα των ιδιοκτητών.

Βασικό χαρακτηριστικό της μελέτης του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου hhharchitects είναι η προσαρμογή των κτιρίων στην τοπογραφία και η ένταξη της κατασκευής στο μανιάτικο τοπίο, δίνοντας έμφαση στην κλίμακα της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

[hhharchitects] [thearchitectsvillas] [designhome]

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα