Γνωρίστε το ζώο που δε πίνει ποτέ νερό

Ο Nuk, ένα ορφανό γκέρενουκ, διασώθηκε το 2013 από το David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) στην Κένυα και ήταν ένα απ’ αυτά τα ζώα που δε θα ξεχάσουν οι άνθρωποι εκεί.

Ο Nuk όχι μόνο έχει αφτιά που ξεχωρίζουν και μεγάλες, όμορφες βλεφαρίδες αλλά ανήκει στο είδους ζώων, τα γκέρενουκ, τα οποία έχουν την μοναδική ικανότητα να μη χρειάζεται να πιουν ούτε σταγόνα νερό! Τα ζώα αυτά προσλαμβάνουν

όσο νερό χρειάζονται μέσω της υγρασίας των φύλλων που καταναλώνουν! Συγκεκριμένα, ολόκληρο το σώμα τους έχει εξελιχθεί ώστε να τους καλύπτει αυτή την ανάγκη. Έχουν μεγάλους λαιμούς που τους βοηθάνε να φτάσουν τα φύλλα σε ύψος ως και 2 μέτρα και έχουν πανίσχυρα πόδια που τους επιτρέπουν να σηκώνονται στα δύο αν χρειαστεί. Ακόμα και οι βλεφαρίδες τους παίζουν σημαντικό ρόλο, αφού τα προστατεύουν από γρατζουνιές καθώς ψάχνουν για το πολυπόθητο γεύμα τους.

Από την μέρα της διάσωσής του ακόμα, ο Nuk έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει αυτό που χρειάζεται για να γυρίσει πίσω στη φύση, όπως και τελικά έγινε. “Ο Nuk συνεχίζει να ζει κοντά στις εγκαταστάσεις μας και μερικές φορές μας επισκέπτεται” λέει η Amie Alden, υπάλληλος του DSWT.

Το μόνο που μένει τώρα για τον Nuk είναι να βρει μια θηλυκή του είδους του ώστε να περάσει τα όμορφα χαρακτηριστικά του επειδή αν δε το αναφέραμε, το είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση με 95 χιλιάδες να ζουν αυτή τη στιγμή!

Πηγή; wonderful.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα