Φωτιά στον Κάλαμο: Έντρομα παιδιά εγκαταλείπουν άρον – άρον την κατασκήνωση [vid]

Τρόμος στον Κάλαμο Αττικής από την μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες! Βίντεο που είδες το “φως” της δημοσιότητας, δείχνει την άρον – άρον εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ήδη η φωτιά έχει κάψει σπίτια, ενώ πλέον απειλείται και η παιδική κατασκήνωση. Στις εικόνες φαίνονται ξεκάθαρα τα μικρά παιδιά που έχουν τις μπλούζες τους στη μύτη καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, αλλά και τους υπεύθυνους να τα βάζουν σε μια σειρά και να τα οδηγούν σε ασφαλή χώρο.

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε

την εντολή για εκκένωση του οικισμού, και ανέφερε ότι η φωτιά έχει περικυκλώσει τον Κάλαμο και είναι σε πολύ δύσβατο σημείο.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκρήξεις, πιθανότατα από γκαζάκια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχουν κάτοικοι που απομακρύνονται από τις εστίες τους. Την ίδια ώρα, δύο κατασκηνώσεις έχουν ήδη εκκενωθεί και κάπως έτσι οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μια τεράστια μάχη με τις φλόγες.

Όπως σας πληροφόρησε έγκαιρα το newsit.gr, η φωτιά στον Κάλαμο ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής, 13.08.2017. Η πυρκαγιά κινούνταν προς τους Αγίους Αποστόλους. Στο σημείο έφτασαν άμεσα είκοσι άνδρες της Πυροσβεστικής με οκτώ οχήματα.

Ανεξέλεγκτη

Στην περιοχή κατέφθασαν επίσης δώδεκα άτομα πεζοπόρο, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που πραγματοποιεί ρίψεις από αέρος, ωστόσο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Έχουν τραβηχτεί από αναγνώστες του newsit.gr που βρίσκονται στο Χαλκούτσι, αρκετά μακριά δηλαδή από την περιοχή. Αυτό είναι ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

via newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα