Ένας άνδρας ένιωσε ανυπόφορο πόνο στο λαιμό και στα πόδια, όταν οι γιατροί του έκαναν ακτινογραφία πάγωσαν

Ένας άνδρας από την Ινδία άφησε τους γιατρούς άφωνους τη στιγμή που ανακάλυψαν ότι υπήρχαν 150 καρφίτσες στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του. Χρειάστηκαν 3 χειρουργικές επεμβάσεις για να του βγάλουν όλες τις καρφίτσες!

Ο 56χρονος Badrilal Meena από την Kota της Ινδίας, επισκέφθηκε έξι νοσοκομεία και υποβλήθηκε σε τρεις ξεχωριστές χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αφαιρέσει τις καρφίτσες που βρίσκονταν διάσπαρτες στο σώμα του. Οι καρφίτσες ανακαλύφθηκαν αφού παραπονέθηκε για έναν πόνο στο πόδι του, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Μέχρι

στιγμής έχουν αφαιρεθεί 91 από τις 150 καρφίτσες που βρέθηκαν. Μερικές ήταν τόσο σκουριασμένες που οι γιατροί πίστευαν ότι πρέπει να ήταν εκεί για περισσότερους από 6 μήνες.

©YouTube Screenshot | PatrynWorldLatestNew

Ο Δρ. Lalit Mohan Parashar, ο οποίος εγχείρησε τον Meena, δήλωσε: “Ήταν μια μεγάλη πρόκληση το να τις αφαιρέσουμε με ασφάλεια, καθώς κάποιες από τις καρφίτσες ήταν κατανεμημένες στον λαιμό, τον οισοφάγο, ακόμα και στην καρωτιδική αρτηρία που μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο.

Ο Meena έχασε πάνω από 30 κιλά μέχρι η οικογένειά του να βρει χειρούργο που να μπορούσε να τον αναλάβει. Η έκκλησή τους τελικά απαντήθηκε από τους γιατρούς στο Ασιατικό Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών (AIMS) στο Faridabad, στη Βόρεια Ινδία.

Ο Δρ. Parashar, ο διευθυντής στο AIMS, δήλωσε: “Όταν ο Badrilal ήρθε σε μας, ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Αδύναμος, ανίκανος να μιλήσει ή να φάει, οι πιθανότητες επιβίωσης του ήταν ελάχιστες – αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να αποδεχθούμε αυτή τη μοναδική και δύσκολη υπόθεση.”

©YouTube Screenshot | PatrynWorldLatestNew

“Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να αφαιρέσουμε αυτές τις καρφίτσες που είχαν διαπεραστεί στις αρτηρίες και τα όργανα, όπως ο οισοφάγος και η καρωτιδική αρτηρία που προμηθεύει αίμα στον εγκέφαλο”, είπε.

Ο Δρ. NK Pandey από το AIMS πρόσθεσε: “Η χειρουργική επέμβαση απαιτούσε μια ομαδική προσέγγιση και αισθάνομαι περήφανος για τους γιατρούς μας που έδειξαν το θάρρος να αποδεχτούν την πρόκληση και να βγάλουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη υπόθεση.”

©YouTube Screenshot | PatrynWorldLatestNew

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο οι καρφίτσες μπήκαν στο σώμα του άντρα, ο Meena ισχυρίζεται ότι δεν τρυπάει ο ίδιος το σώμα του αλλά η οικογένειά του υποψιάζεται ότι ίσως έχει ψυχολογικά προβλήματα.

«Κανείς δεν θα τρυπούσε με καρφίτσες το σώμα του», είπε ο Meena.

©YouTube Screenshot | PatrynWorldLatestNew

Ο γιος του, Rajendra Meena, πρόσθεσε: “Δεν ξέρω τι κατάρα έχει χτυπήσει την οικογένειά μας. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες τρέχουμε από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, ελπίζοντας ότι ο πατέρας μου θα θεραπευτεί από αυτήν την παράξενη κατάσταση. Οι τελευταίες εξετάσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των καρφιτσών στο σώμα του έχουν αυξηθεί τρομακτικά.”

©YouTube Screenshot | PatrynWorldLatestNew

Το νοσοκομείο συνέστησε ψυχιατρική εξέταση μετά την αποκατάστασή του.

«Οι άνθρωποι καταφεύγουν στο να πληγώνουν τον εαυτό τους όταν βρίσκονται σε κατάθλιψη ή όταν είναι διανοητικά ασταθείς. Το χειρότερο είναι ότι δεν το θυμούνται οι ίδιοι,» δήλωσε ο Δρ. Meenakshi Manchanda.

Η οικογένεια του Meena ανακουφίστηκε με την ανάκαμψή του και ευχαρίστησε τους γιατρούς για τις προσπάθειές τους.

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα