Αυτό το μωρό όταν γεννήθηκε ζύγιζε όσο ένα κινητό τηλέφωνο. Όμως οι γονείς του και οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να το κρατήσουν ζωντανό

Ο ερχομός ενός μωρού στον κόσμο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Ίσως γι’ αυτό ο ρόλος του γονέα να είναι τόσο όμορφος! Έτσι, όταν ο Lukas και η Sabine Grabarczyk πληροφορήθηκαν ότι το μωρό τους είχε πολύ λίγες πιθανότητες να επιβιώσει, εκείνοι ήξεραν ότι δεν ήταν έτοιμοι να παραιτηθούν! Η Emilia, η κόρη τους, μπορεί να γεννήθηκε με επιπλοκές, όμως “πήρε από τους γονείς της” και ποτέ δεν το βάζει κάτω!

Credit: YouTube Screenshot

Το 2016, στη Γερμανία, ο Lukas και η Sabine

ανυπομονούσαν να γίνουν γονείς, αλλά οι ελπίδες τους έπεσαν στο κενό όταν ο γιατρός τους διαπίστωσε ότι ο πλακούντας της μητέρας δεν παρείχε την απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έμβρυο, επιπλοκή που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Την 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, ο Δρ. Sven Scheirmeier και το ζευγάρι αποφάσισαν να γεννήσουν το μωρό μέσω καισαρικής τομής.

Credit: YouTube Screenshot

Η Emilia γεννήθηκε μόλις 229 γραμμάρια και με ύψος μόλις 22 εκατοστά. Ο Δρ. Bahman Gharavi χαρακτήρισε τη γέννηση της Emilia ένα θαύμα. Σύμφωνα με το γιατρό, ακόμη και τα μωρά που ζυγίζουν περισσότερο από την Emilia δύσκολα επιβιώνουν. Το χαμηλό βάρος της ήταν αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας της μήτρας της μητέρας της. Ένα μωρό στις 26 εβδομάδες θα πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από το διπλάσιο βάρος της Emilia!

Credit: YouTube Screenshot

Το βάρος δεν ήταν το μόνο πρόβλημα, το μωρό έπρεπε επίσης να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο στομάχι. Ο Δρ. Gharavi σε συνέντευξή του στο The Mirror δήλωσε ότι “Για περισσότερους από έξι μήνες, δεν ήμασταν σίγουροι αν θα επιβίωνε. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες την είδαμε λίγο πιο δυνατή.”

Credit: YouTube Screenshot

Στα μωρά που γεννιούνται πρόωρα πάντα υπάρχει ο κίνδυνος μαθησιακών δυσκολιών, αλλά η Emilia δεν έδειξε κανένα σημάδι γι’ αυτό. Το αγωνιστικό της πνεύμα την κράτησε ζωντανή και γερή. Η περήφανη μαμά Sabine είπε : «Υπήρχαν πολλές δύσκολες μέρες και πολλά δάκρυα, αλλά έδειχνε ότι ήθελε να επιβιώσει». Η Emilia έφτασε σε ένα υγιές βάρος στους εννέα μήνες και διέψευσε όλες τις πιθανότητες. Οι γονείς και οι γιατροί της πήραν όλες τις σωστές αποφάσεις και σήμερα η Emilia είναι ένα υγιές και χαρούμενο κορίτσι!

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα