Ζευγάρια από την Αγία Λουκία μέχρι και τη Ν. Ζηλανδία παντρεύτηκαν στο Δ. Θεσσαλονίκης

Ενδιαφέροντα στοιχεία, που αφορούν τους πολιτικούς γάμους, που τελέστηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, παρουσίασαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι στο τμήμα πολιτικών γάμων του δήμου.

Τα στατιστικά στοιχεία αφορούν την τελευταία εξαετία, δηλαδή, από το 2012 έως το 2017. Οι περισσότεροι γάμοι τελέστηκαν τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και ειδικότερα μετά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Ειδικότερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

τελέστηκαν συνολικά 3.712 γάμοι. Το 2015, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, υπήρξε μείωση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Το 86,37% αφορούσε γάμους Ελλήνων και το 13, 63% Έλληνες με αλλοδαπούς και αποκλειστικά αλλοδαπούς.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο ζευγάρια 60 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Στη λίστα με τις εθνικότητες κυριαρχούν, χώρες της Βαλκανικής και της Σοβιετικής Ένωσης, ωστόσο έχουν παντρευτεί και ζευγάρια από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παντρεύτηκαν ζευγάρια από την Αγία Λουκία (νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής) και τη Χιλή μέχρι την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το 89% των ανδρόγυνων δηλώνει χριστιανό ορθόδοξο, ενώ το υπόλοιπο 11% άλλη θρησκεία.

Οι άνδρες κατά μέσο όρο παντρεύονται στην ηλικία των 36-37 ετών, ενώ οι γυναίκες στα 33 έτη.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία πολίτης, που παντρεύτηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ήταν ένας 87χρονος το 2012. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε και ο νεότερος, ο οποίος ήταν τότε 19 ετών.

Τέλος, 4 στους 5 γάμους μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν ο άνδρας.

Την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθεί καλύτερος χώρος από την αίθουσα Νερού για την τέλεση των γάμων, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την παρουσίαση των στατιστικών για τους πολιτικούς γάμους.

"Ο θρησκευτικός και ο πολιτικός γάμος ορίζεται από τους νόμους του κράτους. Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ένα βήμα μπροστά. Έχει και άλλες λεπτομέρειες που καθορίζουν τις σχέσεις του ζευγαριού. Θα έχουμε όλο και περισσότερα σύμφωνα συμβίωσης γιατί είναι πιο απλό σε περίπτωση χωρισμού", τόνισε ακόμα ο κ. Μπουτάρης

Keywords
Τυχαία Θέματα