Υπ. Παιδείας: Γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ο κ. Μπουτάρης

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως "μόνο πρόοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί η διάλυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης", εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο εξαπολύει πυρά κατά του Γιάννη Μπουτάρη τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων "γνωστό θιασώτη των ιδιωτικών

Πανεπιστημίων" και υποστηρίζει αναφερόμενο στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης πως "βλέπει δήθεν «διάλυση» του Διεθνούς Πανεπιστημίου και όχι τη μετεξέλιξή του που δημιουργεί νέα δυναμική στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως ομόφωνα διαπιστώνουν στο πόρισμά τους τα μέλη της Επιτροπής, τόσο του Διεθνούς Πανεπιστημίου όσο και των τριών άλλων ΤΕΙ που αποφάσισαν – επαναλαμβάνουμε ομόφωνα – τις συνέργειες μεταξύ των Ιδρυμάτων τους".

Ακόμα, προσθέτει πως "ο κύριος Μπουτάρης προφανώς αγνοεί ότι τα Ανώτατα Ιδρύματα αποφασίζουν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια τις συνέργειες μεταξύ τους χωρίς καμία επιβολή άνωθεν όπως στο πρόσφατο παρελθόν με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ".

Τέλος, καλέι τον Γιάννη Μπουτάρη "αντί να διατυπώνει απόψεις περί ακαδημαϊκών θεμάτων, να αναφέρει δημοσίως τι έχει πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπέρ των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης".

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

"Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τις συνέργειες του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων δηλώνει:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, γνωστός θιασώτης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, βλέπει δήθεν «διάλυση» του Διεθνούς Πανεπιστημίου και όχι τη μετεξέλιξή του που δημιουργεί νέα δυναμική στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως ομόφωνα διαπιστώνουν στο πόρισμά τους τα μέλη της Επιτροπής, τόσο του Διεθνούς Πανεπιστημίου όσο και των τριών άλλων ΤΕΙ που αποφάσισαν – επαναλαμβάνουμε ομόφωνα – τις συνέργειες μεταξύ των Ιδρυμάτων τους.

Ο κύριος Μπουτάρης προφανώς αγνοεί ότι τα Ανώτατα Ιδρύματα αποφασίζουν με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια τις συνέργειες μεταξύ τους χωρίς καμία επιβολή άνωθεν όπως στο πρόσφατο παρελθόν με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Χρήσιμο θα ήταν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντί να διατυπώνει απόψεις περί ακαδημαϊκών θεμάτων, να αναφέρει δημοσίως τι έχει πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπέρ των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης".

Keywords
Τυχαία Θέματα