Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Mercedes A-Class

Η νέα Mercedes A-Class, που έφτασε αισίως στην τέταρτη γενιά, βρίσκεται ήδη στην γραμμή συναρμολόγησης της μονάδας του Rastatt, λίγο έξω από την Στουτγάρδη, με την γερμανική φίρμα να λαμβάνει ήδη τις πρώτες παραγγελίες. Λίγο αργότερα, το νέο μικρομεσαίο hatchback της Mercedes θα ξεκινήσει την συναρμολόγησή του και στο εργοστάσιo Kecskemét της Ουγγαρίας.

Η νέα

A-Class αποτελεί το πρώτο μοντέλο των compact οχημάτων της μάρκας. Η τρέχουσα σύνθεση των πέντε αυτοκινήτων (A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake και GLA) θα επεκταθεί σε συνολικά οκτώ μοντέλα, όλα βασισμένα στην σπονδυλωτή πλατφόρμα Modular Front Architecture (MFA) της εταιρείας. Επίσης, γνωρίζουμε ότι η Mercedes θα παρουσιάσει επίσης τη σεντάν A-Class, με ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, καθώς και το crossover GLB. Να σημειώσουμε ότι τα μικρότερα και προσθιοκίνητα μοντέλα παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη γκάμα της φίρμας, από πλευράς όγκου πωλήσεων, όσο και στην κερδοφορία της.

Το εργοστάσιο της Mercedes στο Rastatt, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1992 ενώ εκτός από τη μονάδα παραγωγής των κόμπακτ μοντέλων, θα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και τον σχεδιασμό, καθώς και για τη διαχείριση ποιότητας σε παγκόσμια βάση. Για καλύτερη διαχείριση, η Mercedes έχει επεκτείνει δύο από τις γραμμές συναρμολόγησης, στις οποίες θα συνεχιστεί η παραγωγή της προηγούμενης γενιάς της A-Class καθώς και των B-Class και GLA πή μέχρι την έναρξη της νέας γενιάς οχημάτων. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η φίρμα θα συναρμολογήσει επίσης στο ίδιο εργοστάσιο ορισμένα από τα νέα της ηλεκτρικά οχήματα.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα